Prospero Zgłoś Napisano 17 Października 2014 (edytowane) Nie wiem czy temat już był poruszany czy nie bo nie chce mi się szukać ale postanowiłem dodać link do ciekawej strony A oto jak przedstawia się porównanie Hepatusa z Chelmonem Jak widać rybcie są kompatybilne gdyby ktoś miał wątpliwości. Oczywiście można sprawdzić połączenie ryby z np. krabem czy krewetką. http://www.marinecom...m/compatibility Edytowane 17 Października 2014 przez Prospero (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Bardzo fajny link. Dzięki. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Może warto byłoby to gdzieś podpiąć aby było pod ręką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Jest to bardziej porownanie, niz kompatybilnosc, ale stronka jako ciekawostka moze byc Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Owszem, na dole masz dokładne porównanie ale jest też informacja czy warto trzymać je razem czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masters1623 Zgłoś Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Dzięki za wstawkę Można sobie zaplanować mniej więcej planowana obsadę zbiornika, możemy zaznaczyć lub odznaczyć jakie ryby dokładnie szukamy np reef safe, agresywność czy sa problematyczne itd, wyskakuje nam lista ryb które można bez problemu trzymać razem, lub które nie sa całkowicie polecane do już mniej więcej zaplanowanej obsady i litrażu, świetna stronka, polecam Edytowane 18 Października 2014 przez masters1623 (wyświetl historię edycji) Cytuj Kostka 280L(80x70x50), sump 96L(80x30x40),odpienicz CruX IS-200, HQI 150w- 2x24 t5- 2x10w ledy., RW-8, Tunze 6015; nano 1600; wp-10, obieg NJ3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qsy Zgłoś Napisano 18 Października 2014 Ale fajne Dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Ta stronka jest super. U mnie pokazało przy pokolcach które mam że są "Compatible with caution" i zgadza się to z opisami z innych źródeł. Po zdefiniowania swojego zbiornika pokazuje jakie zwierzęta pasują do składu - nie tylko ryby ale i krewetki, kraby itd, Można też filtrować wyszukiwanie - np. pominąć trudne w utrzymaniu, agresywne lub "not reef safe" Edytowane 18 Października 2014 przez rysio2000 (wyświetl historię edycji) Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach