koisek Zgłoś Napisano 23 Października 2014 Poszukuje chętnego na zbudowanie lampy ledowej do mojej mini rafki ktoś zainteresowany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 23 Października 2014 szkoda czasu i kasy, kup sobie jakieś 4 x 24 T5 Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moorecki1994 Zgłoś Napisano 23 Października 2014 Dokładnie jak akwarium planujesz na 60 cm długie to nie ma co w jakas lampke led sie bawic bo najkrótsze lampy na t5 do morszczyzny to 60 cm a u Ciebie bedzie tylko 54l wiec mysle ze śmiało wystarczy 3x24w np pierwsza lepsza z allegro moze byc np : http://allegro.pl/belka-oswietleniowa-lampa-t5-3x24w-60-cm-i4697020315.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koisek Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Ciekawa ta T5 ale zalezy mi żeby były 2 kable tz.zeby mozna było ustawić przez timer wieczorną aktynike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz89 Zgłoś Napisano 24 Października 2014 Większość lamp 4x24 ma dwa kable zasilajace, więc bez problemów to zrealizujesz. Pozdawiam Mateusz89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koisek Zgłoś Napisano 25 Października 2014 Czy 4x24 to nie za duża moc ?? A ewentualnie jedli 3x24 to jak to podzielić zeby było ok ze światłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek123_1 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 72w na 54l to dużo. Akwarium ma tylko 30cm wysokości. Jak chcesz tam miekasy i łatwe lps to powinno styknąć 2x24w. ale jak byś chciał sps no to możesz kupić coś mocniejszego. Ja u siebie w takim baniaczku mam diy 12x3w w ledach chińskich i wszytko ładnie rośnie nawet sps. Oddzielne włączniki na każdy driver i masz wschody i zachody ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach