Anmar Zgłoś Napisano 28 Października 2015 Odkopuje. Dziś w moim sumpie wylądował AWN 40. Chodzi cicho i ładnie pieni. Chyba zależy jaki model się trafi. Cytuj OSTATECZNA OBSADA : Canthigaster epilampra, Centropyge bispinosa, Pseudanthias squamipinnis x3, Acreichthys tomentosus, Valenciennea Puellaris, Pictichromis paccagnellae x2, Zebrasoma xanturium, Zebrasoma flavescens, Synchiropus splendidus x2, Stenopus hispidus, Lysmata amboinensis SPRZĘT: Odpieniacz WS200 Internal, Obieg: Jebao DCT4000 + LocLine, Cyrkulacja: Jebao RW-8, Światło: Giesemann Futura-S 195W, Biopellets XXL w filtrze Twistmana na pompie jebao 3000. REFUGIUM (Spaghetti) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guzalki Zgłoś Napisano 16 Listopada 2015 Witam. Odpieniacz trafił w moje ręce. Problem głośnej pracy pompy został rozwiązany ( okazało się że w środku wirnik pracował na połowie ośki plus gumki były różne ) wystarczyła wymiana wirnika wraz z gumiaki . Jeśli chodzi o wywalanie bąbelków to moim zdaniem zależy to po pierwsze od wysokości wody w sumpie jak i trzeba dać dotrzeć się odpieniaczowi. Ja dodatkowo na wężyki powietrza pomiędzy pompę i tłumik dałem zaworek dzięki czemu przestał siorbać. Pozdrawiam Janusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VWtojfel Zgłoś Napisano 24 Marca 2016 widziałem te odpieniaki w akcji (kilkuletnia już praca w baniakach 1-2lata). spostrzeżenia: niesłyszalny (w porównaniu do reszty setupu pod oglądanym baniakiem) ładnie pieni dość prosty w obsłudze (nie ma problemu z ustawieniem wysokości wody w body, proste ustawienie ilości dostarczanego powietrza do odpieniaka) reasumując za tą kasę niezły sprzęt (imho max do 500l i ani litra więcej ) zdarzył się przypadek, że odpieniak dotarł z uszkodzoną ośką wirnika w pompie dlatego hałasował (wymiana załatwiła sprawę-przecież to nowy sprzęt jest gwarancja to duży plus) Cytuj Dobrze Zrobione Jest Lepsze Niż Dobrze Powiedziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamusk28 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2017 Dnia 26.12.2014 o 22:08, 121marcin napisał: a to tak jeszcze filmik wrzucam jak on chodzi u mnie kolego na wężyku jest plastikowe coś z 2 dziurkami jak się jedna zatka to nagle ciśnienie duże się robi i przelewa sie wszystko w odpieniaczu :/ jak głęboko masz go w wodzi znaczy na ile centymetrów ? Kupiłem go i za m awiam pod niego sump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach