Lamort Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 Witam Panowie za jakiś czas będę wpuszczać rybki do mojej pierwszej solniczki. Jakie możecie polecić zestawy rybek które mogę trzymać w takim litrażu ? Ryby które nie będą się chować i ciszyć oko Ilość maksymalna do tej kostki ? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blizzard2009 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 para mikro błazenków + gobiodon okinawae. Wiecej ryb bym chyba nie wpuszczał. Cytuj POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 parka błaznów i może jakaś mniejsza babeczka dla odmiany i tyle. Do tego krewetka czyszcząca i może jakiegoś krabika. I to już max Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moorecki1994 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 (edytowane) Za wiele tam nie włożysz ale coś się znajdzie - Gobiodon okinawae - Stonogobiops yasha - Amphiprion ocellaris - Elacatinus oceanops - Cryptocentrus cinctus (tak średnio ale od bidy można dać) - Priolepis cinctus - Stonogobiops nematodes Niektóre z ryb co napisałem to tak na siłę można dać, ale najważniejsze jak będziesz kupował jakieś rybki do takiego akwarium to generalnie wybieraj rybki co raczej nie przekraczają 5 cm max wielkości, staraj się kupować jak najmniejsze egzemplarze i najważniejsze (nie wiem czy masz odpieniacz ) ale nie przesadź z wielkością obsady moim zdaniem 3 małe rybki wystarczą + jakiś krabik i dwa małe ślimaczki . Edytowane 9 Listopada 2014 przez Moorecki1994 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamort Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 OK super! Dziękuje za pomoc, coś na pewno wybiorę z tego co polecacie Może jeszcze kompuś wpadną do głowy jakieś ciekawe gatunki do NANO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemekNS Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 Pseudocheilinus hexataenia ładna rybka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 (edytowane) Ruby Red dragonet mam i polecam świetna rybka, wszędzie jej pełno. Eviota pellucida Elacatinus multifasciatum Trimma cana planuję 4,5 szt. wpuścić. Gobiodon histrio troszkę już większa rybka. A to babeczka pływająca w toni ławicą, bardzo ładna lecz podobno trudna i krótko żyje. Aioliops Megastigma Jest dużo małych babeczek w różnych kolorach z rodziny Eviota i Trimma. Poszukaj w necie. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Tomasz Kuliński (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamort Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Hmmm i co tu wybrać ^^ tyle tego jest ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzibi Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Na razie tylko 3-4 małe rybki a za rok zmiana zbiornika na większy i wybór będzie dużo łatwiejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach