Skocz do zawartości
Kraszan

[kupię] 100 - 150 KG żywej skały

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ktoś z Was słyszał o likwidowanym akwa, bądź wiedział coś o jakiejś okazji to proszę o info. Potrzebne 100-150kg - najlepiej z jednego źródła (nie chodzi o pochodzenie, tylko zeby całość wyglądała tak samo).

Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ja za jakis czas tyez bede bral skale i jak dobrze pojdzie to bede bral okolo 70-100kg , z tego co wiem to kmati tez planuje zakup skaly wiec mozna by razem pojechac i przy ilosci prawie 300 kg potargowac cene mocno

;):D

ale ja mysle ze gdzies na wrzesien bede mogl wlozyc skale

akwa 160x60x60 - RED SKIM 250 NewJet 6000 cyrkulacja wavebox, ts07 - 2x250w HQI + 4x54w t5

www.LMstudio.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukas

Jasne - gdybyśmy pojechali do Niemiec to pół tony hurtownik może sprzedałby detalistom. Wiem kto w Niemczech ma LR na prawdę dobrej jakości po 5,50 euro za kg + 15 euro za coś tam za BOX + 5 euro za coś tam za BOX. Tylko że w najbliższym czasie nie wybieram się na zachód, nie ma pewności ze hurtownik sprzeda po takiej cenie i czy wogóle sprzeda detalistom, a poza tym trochę nie mam czasu na dojrzewanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale przy takiej ilosci to juz mozna nawet w AM sie targowac czy gdzie kolwiek u nas

zrobimy jawny przetarg dla sklepow:P:P

akwa 160x60x60 - RED SKIM 250 NewJet 6000 cyrkulacja wavebox, ts07 - 2x250w HQI + 4x54w t5

www.LMstudio.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kraszan a moglbys wlasnei ewentualnie podac namiary na ta skalke w niemczech? moze byc na prv

www.LMstudio.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukas chyba myslisz o tym co ja :)

ale ze skala nie pojdzie tak latwo jak z tunze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dacie radę dojść do porozumienia z tym typem to weźcie mnie pod uwagę przy składaniu zamówienia. Wezmę wtedy nawet 200kg bo to skała prima sort (z tego co słyszałem nawet AquaMedic bierze od niego). Dajcie oczywiście znać jak idą negocjacje. Namiary:

Fisherman

http://www.fisherman24.de/

Schneeberger Str. 47

D-09366 Stollberg

Tel.: +49 (0) 372 96 - 87 582

Fax: +49 (0) 372 96 - 81 553

e-mail: info@fisherman24.de

Tak jak pisałem: przy sporej ilości rzędu pół tony cena wynosi 5,50 euro za 1kg, dodatkowo 15 euro za box (chyba cena za pakowanie) i jeszcze 5 euro za coś tam za box (cites?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tym razem zanim cos napisze to sie dobrze zastanowie :)

Ta miejscowosc jest za Hamburgiem, a to juz nie maly kawalek.

Kraszan 200kg, moja skala i Lukasa. I juz potrzebny jest co najmniej BUS :) Spoko a co sie z nia stanie jak juz ja dowioze pod dom ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz mieć na wszelki wypadek miejsce do jej złożenia (pojemnik i woda - słona)

@Kraszan piszesz że nie masz czasu na dojrzewanie a jednocześnie piszesz się na skałę która musi dojrzeć ????

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie chlopaki 5.5 euro za kilo to nie zla ale tez bez rewelacji tzn jeszcze zalezy jaka to skala. plus jakies 15 euro plus 5 euro do boxu to sie robi cena cos okolo 24-5 zl plus transport

mysle ze spoko ozemy pogadac z naszymi skleppami. wydaje mi sie ze zaden powazny podkreslam powazny sprzedawca nie przepusci okazji zeby sprzedac niemal cala dostawe skaly na raz a z tego co wkleil kmati to w um um bylo po 27 trzba bedzie sie zastanowic

www.LMstudio.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jerzol-kominiarz

Rzeczywiscie nie mam czasu na dojrzewanie, ale gdyby udalo sie zalatwic ta skałę to bym wszystko przeprojektowal - skala od Fishermana jest warta zmiany planów - widziałem już kilka dostaw od tego importera i zaręczam, że nie ustępuje AquaMedicowskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skala ktora "podalem" wyzej to skala z dzialu targowisko (1 topic)z tego co pamietam to chyba robili porzadki pod nowa dostawe i dlatego ja spylali

Wydaje mi sie ze biorac te pol tony to mozemy o dobra cene powalczyc u nas.

Wyjazd do niemiec to troszke kiszka (zeby to byl berlin to bym nie odpuszczal), Trzeba by bylo jechac i wybierac skale samemu, bo niewiadomo co nam wcisna do boxow. Nie wezme na siebie ryzyka wybierania 200kg skaly dla Kraszana bo sie na tym nie znam.

Z tego co wiem to skala ma byc porowata :) a reszty nie napisze bo wlasnie siedze w pracy i ledwo zyje, tak sie wczoraj spilem :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego importera w Niemczech to Niemcy maja nieprzyjemna wlasciwosc trzymac sie twardo przepisow co w naszym hobby oznacza ze importerzy handujacy WYLACZNIE ze sklepami i innymi hurtownikami (a wnioskuje z wizyty na www ze o takiego sie w tym przypadku rozchodzi) generalnie nie sprzedaja nic osobom nieposiadajacym papierow na dzialalnosc zwiazana z akwarystyka morska. Bylo juz probowane pare razy :) No oczywiscie po jakis znajomosciach jest to mozliwe, nie chce Was zniechecac tylko pisze jak jest zebyscie wzieli to pod uwage. Chyba ze facet jest "pewny" i sprzeda :)

Acha, no i nie wiem jak na granicy zareaguja na widok pol tony swierzej skaly w bagazniku :)

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na granicy to pryszcz juz teraz ostatnio bylem dwa razy i mi nic nie sprawdzali, a z tego co pamietam to raz mi nawet paszportow nie oglodal, chlopaki do wrzesnia jak cos to sie napewno jeszcze pare osob zglosi na skalek wiec bedzie o co walczyc tylko trzeba bedzie to jakos logistycznie zaplanowac, bo ja np nie mam samochodu i tu jest wielka kiszka, no ale moze sie znajdzie ktos z wawy albo okolicy

bedziemy myslec

www.LMstudio.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ mnie te fotki nie przekonują i całość wygląda jak mix żywej z jakimś martwym badziewiem ( patrz prawy dolny róg zdjęcia )

Szykuje powrot do morszczyzny w wielkim stylu :)

TYLKO WIDZEW

''Su ludia,ktorich mam proste v pici:-)))''

Aurel Hatala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój post, że kupię LR jest już nieaktualny. Dziekuje wszystkim za chęci pomocy. Udalo mi się ju kupić. 120kg jest w drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.