Skocz do zawartości
Olek

nano rafki

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam założyć na jakiś okres małą rafkę ( ok60l) żeby przeczekać okres stawiania nowego, niestety nie mam teraz dużo $ bo wykańczamy świeżo nabyty dom, a akwa planuję zrobić porządne i na pewno nie uda mi się go postawić w miesiąc. Stąd też moja prośba do posiadaczy takich nano o podanie tu opisów swoich baniaczków:) Nie widziałem u nas jeszcze takiej rafki z samymi zoanthusami, wiem że u nad trudno duży wybór kolorków, ale jak by się postaać też czasem można kupić coś fajnego.

Pozdr. Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 60 litrow, ale dopiero zakladam. Juz ze 3 miesiace poniewaz malo czasu mam, ale przez to duzo zaoszczedzilem kupujac na aukcjach i z okazji. Staram sie aby bylo jak najbardziej funkcjonalne. Fajnie jest od razu miec wszystko, ale jak teraz patrze z perspektywy czasu i na moje teraz zachowanie to lepiej wszystko powoli robic. Wiecej wrazen i mniej niedociagniec :-) Duzo radosci daje patrzenie na postepy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam :) ja zakladalem 6 miesiecy moje 60l + 50l sump :)

dzis mija dokladnie 2 tygodnie od zalania :) na razie wiele nie ma :) oprocz skaly i kilku innych dupereli

dokladne info o zakladaniu w moich dziennikach :) zapraszam do lektory

www.akwa-swiat.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filavandrel: dupereli to moze nie masz, ale akwarium bardzo fajne :-) Milo sie oglada :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek ja postawilem sobie taka nanorafke 54L w oczekiwaniu na wiekszy zbiornik i tez zamierzam ja wypelnic wylacznie najbardziej kolorowymi Zoanthusami i Ricordeami jakie znajde :) Jesli moze Ci to cos pomoc to zerknij do mojego dziennika w sygnaturce. Generalnie zamow zbiornik odrobine dluzszy niz 60cm bo inaczej bedziesz musial robic takie przerobki jak ja, T5 mi sie nie miescilo pod pokrywa i musialem z boku wycinac otwory na oprawki, nie wyglada to za estetycznie. Bo jesli chcesz osiagnac naprawde piekne kolory to bez T5 sie IMO nie obejdzie, mozna kombinowac z PC ale IMO T5 sa lepsze chociazby ze wzgledu na wiekszy wybor zrodel swiatla.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.