mr_mgr Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Hej, Od kilku dni jestem posiadaczem kumpla żółtka, świetna rybka:) Mam pytanko co do karmienia: Zajada się mrożonkami, suchego nie rusza, kupiłem dla niego algi nori i też się zajada. Czy te algi powinien mieć cały czas dostępne?? czy może co dwa trzy dni?? Z góry dzięki za odpowiedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki.g Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 To roślinożerca, także jak najbardziej algi codziennie podawaj - dla urozmaicenia dobrze jest podawać na zmianę np.: jednego dnia zielone, drugiego brązowe, następnego czerwone itd pzdr Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Powinien dostawać codziennie. Oprócz tego mrożonki - najlepiej Kryl albo lasonogi Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Dobrze też będzie jak go nauczysz jeść spirulinę. Ja moje pokolce uczyłem tak, że zawijałem spirulinę (płatki i granulki) w kawałek listka norii (jak ser w naleśnik). Przyczepiałem to do kawałka skałki gumką recepturką i myk do baniaka. Załapały w kilka dni. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr_mgr Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) ciekawe podpowiedzi, zastosuje się... dzięki a czy hepatus też powinien wcinać algi?? bo mój tylko mrożonki i suche płatki. Rośnie i wygląda na zdrowego i raczej szczęsliwego:) Edytowane 8 Grudnia 2014 przez mr_mgr (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Tez powinien- jak to pokolec Natomiast moj nie chcial nic jesc procz mrozonek, dopoki nie przenioslem go do drugiego akwa I nie wpiscilem innych pokolcy, ktore pokazaly mu ze tez dobre Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nimloth Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 To ja mam trochę inne pytanie. Mam trochę glonów, które pokolce chętnie jadły. Odkąd zacząłem dawać algi siedzą i warują przy klipsie jak mnie tylko zobaczą a glony jak rosły tak rosną. Czy jeśli jeszcze mają glony na skałach do jedzenia to mogę ograniczyć podawanie alg? Cytuj Akwarium 120x60x50 360l Lampa: DIY 170W LED COB Odpieniacz: APF600 Cyrkulacja: Jebao wp-25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Napisze tak. Moje "dziubki" dostaja 6kostek dziennie, w ciagu dnia troche spiruliny w platkach I granulkach. Dwa razy w tygodniu wciagna listek nori. Skaly I szyby (tyl I boki czyszcze co dwa tygodnie) sa ciagle skubane. Kamloty bez zadnych glonow Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Moj żółtek z klipsa nic nie ruszał...wrecz sie go bał. Zjada doslownie wszystko co wpadnie do akwarium,z tym ze jednym pokarmem zajada sie bardziej a innym mniej, oprócz twego skubie skaly i niestety ostatnio zaczal maltretowac xenie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzibi Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 rybki wiedzą co dobre dla nich jak chce algi to mu daj nawet 2 razy na dzień nie zaszkodzi mu to ale za to będzie ci wdzięczny i będzie cię zauważał jak będziesz podchodził do akwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Ja dawałem sparzona salate z ogródka. Też ładnie wcinal Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 ciekawe podpowiedzi, zastosuje się... dzięki a czy hepatus też powinien wcinać algi?? bo mój tylko mrożonki i suche płatki. Rośnie i wygląda na zdrowego i raczej szczęsliwego:) jak jest szczęsliwy to najwyraźniej więcej mu nie potrzeba ale mój na ten przykład wcina Algi na równi z żółtkiem, hexataenią i halichoeresem Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsam Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 u mnie oba wcinają wszystko co podam - a suchych mam z 7 rodzajów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach