OnArt Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 Witajcie. Jestem na etapie projektowania akwarium i mam pytanie, czy można zastosować barwiony lity poliwęglan, czy też plexi na ścianę oddzielającą panel tylny od zbiornika głównego? Nie wiem jak to jest rozwiązane w ReefMaxie, czy też Aqua Medic'u - czy to jest szkło oklejane jakąś folią, czy też barwione tworzywo sztuczne, gdyż nie mam dostępu "live" do nich. Wymiar mojego baniaka to 90x60x45h. Pozdrawiam OnArt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 z tego co wiem to raczej szkło a z plexi czy poliwęglan będzie problem to przykleić bo silikon i tak puści Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 zobacz szkło lacobel Cytuj akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets http://www.nano-reef...m=posts&q=32943 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 z tego co wiem to raczej szkło a z plexi czy poliwęglan będzie problem to przykleić bo silikon i tak puści W dwu zbiornikach mam niebieskie pvc klejone na silikon - nie odkleja się. W innym mam poliweglan barwiony klejony silikonem do krawędzi wewnętrznych akwarium i przegród w panelu - jako ścianę oddzielającą panel od akwarium. Nie odkleiło się.Ale zbiorniki mają dopiero rok, więc wszystko przede mną.... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 W sumpie mam przegrody z poliwęglanu klejone silikonem i czyma Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OnArt Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 zobacz szkło lacobel Też o tym pomyślałem, ale z tego co wyczytałem lacobel nie nadaje się do wody, nie można go zanurzać w wodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2014 Szyba dymiona. Mam z takiej komin. A są wersje jeszcze ciemniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach