technix zakopane Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) witam wszystkich posolonych <bday> akwarium zalozylem w pazdzierniku zalane bylo dokladnie 12 pazdziernika a oto setup na dzien dzisiejszy parametry z dzisiaj NH3=0, NO2=0, NO3<25mg/l, PH 8,3, KH 10 a teraz obsada i cala reszta .. zywe koralowce 1.rhodactis 2.zoa 3.pavona 4.briarerum 5.xenia 6. Sarcophyton 7.capnella 8.ukwial Anemonia sulcata zywe ryby 1.Dascyllus aruanus 1x 2.Amphiprion ocellaris S Hodowlany 2x 3.salarias faciatus 4.krewetka czyszczaca 2x 5.Cryptocentrus cinctus 6.Stenopus hispidus boksujaca 7. 2x pustelnik 8.rozgwiazda piaskowa 9.Nassarius sp. - Sand Snail 3x 10.slimak turbo zbiornik 120x50hx40 250l oswietlenie 2x50w led multichip plus 1x30w niebieski nocne,dodatkowo w godzinach od 11 do 15 2x39w 15000k odpieniacz, Haquos ps-600 na pompie jebao 3000l,igla cyrkulacja 2xjvp 102 obiegowa jebao 6000l sump 112l +refugium 30kg zywej skaly i 10kg suchej 25 kg zywego piasku zdjecia slabej jakosci ale narazie nie mam czym zrobic lepszych na pierwszy rzut do zakupienia napewno brzydal i 4x krewetka wurdemani na apistazje bo jest tego troche,, w refungium glony spaghetti i troche zywej skaly,dodatkowo z 20sztuk krewetek plywajacych, podmiana 30l na 2 tygodnie, na soli aquaforest reefsalt , ma przyjsc juz na dniach automatyczna dolewka, i teraz pytanie gdzie w sumpie mam ja zamontowac , ro-di na elektro zaworze Edytowane 30 Grudnia 2014 przez technix zakopane (wyświetl historię edycji) Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Zbiornik prawie identyczny jak moj ale mam zastrzerzenia do nocnego 30 wat?to duzo za duzo Co do skaly to wywalilbym te 3 kawalki na gorze takie polki Brzydal wystarczy zrobi swija robote Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Też bym te trzy półki wywalił i refugium, nie refungium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Podobnie jak Sylwek uważam że akwarium lekko zagracone skalą a ponad to jestem przekonany że takie ustawienie pomp jak na zdjęciu nie ogarnia prawidłowej cyrkulacji w zbiorniku. Wrzucił byś w wolnej chwili fotki sumpowni ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 I ja dodam od siebie - super wyglada, ale polki musza odejsc bedzie ladniej o "naturalniej" - Areyka nadaje mobilnie - Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 sumpownie zapodaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafalRadom Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Kleiłeś jakoś skały? Czy na pcv? Ja przy takiej samej długości baniaka nocne oświetlenie mam 2W przy diodach Led. Daje tylko fajną poświatę głównie dla babki, żeby wybić jej z głowy nocne wyskakiwanie z akwarium oraz dla Komety, ponieważ strasznie raniła sobie pysk o skały. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Podzielam zdania aby wywalić skalne półki. Co do dolewki, to czujnik mam w komorze z pompą obiegową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 a wiec tak polki wywale:D w takim razie , dioda 30w na nocne jest ale swieci na 5% mocy jest z regulatorem cyrkulatory sa 3 w akwa dwa zamiataja z przodu i z tylu skaly a jede lekko pod gore na srodek akwa wrzuce zdjecia sumpowni jak tylko znajde chwile czasu dodam jeszcze ze na nastepna zime bedzie przesiadka do wiekszego zbiornika.. mam zbiornik 230x80x65 po paletkach z przednia szyba opti ale musi poczekac na remont pokoju a tam bedzie sumpownia w piwniczce pod spodem domu , ale tak czy siak ten setup jak na wiekszosc zeczy uzywanych wcale nie halasuje co mnie i moja dziewczyne bardzo cieszy sply na pudelku przelewowym bezglosny , odpieniacz troche buczy ale to zadna marka wiec sie nie dziwie:D Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agent 007 sumek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2014 Akwarium super jak na taki wiek półki jak koledzy wyżej napisali bym ściągną a mam prośbę napisz wymiary zbiornika bo byc może byłbym zainteresowany jeśli będziesz go sprzedawał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2014 Akwarium super jak na taki wiek półki jak koledzy wyżej napisali bym ściągną a mam prośbę napisz wymiary zbiornika bo byc może byłbym zainteresowany jeśli będziesz go sprzedawał 120x40x50h Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2014 120x40x50h To jest 240 litrów ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agent 007 sumek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2014 o to może się dogadamy ze szkiełkiem o ile wcześniej nie zakupię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 zobaczymy jak bedzie . denerwuje mnie w tym tylko jedno, glebokosc 40cm to strasznie malo gdybym mial z 60 to bylo by tak prawie jednak glebia robi roznice.. ale chcialem na czyms wystartowac i zeby juz cos roslo.. lepiej bledy naprawiac w 250l niz w ponad 1000l:D Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agent 007 sumek Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Ja juz od pewnego czasu szukam zbiornika najlepszy bylby 130x40x50 ale to twoje szklo by mi w sumie starczylo kwestia kiedy bys sprzedawal i za ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekRN Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 Cześć, jakiś update by się przydał, pochwal się nowym światełkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 niedlugo dadam nowe fotki duzo spraw mialem w domu i pracy i jakos tak wyszlo:D zmian wielkich nie ma wszystko znacznie pososlo startuje z metoda all in one biopellet co prawda filtr zrobilem sam tez wrzuce fotki:D Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2016 Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka W akwarium wiele zmian niema wywalilem oswietlenie led .teraz jest 4x54w plus 2x36w i. 2 male diody na nocne swiatelko.. Z dozowan tylko aquaforest coral A.B.V.F i coral E. Podmiana 30l co tydzien karmienie i. Dozowanie fito z reki tak 25ml co wieczor po zgaszeniu swiatla. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Doszedlem do wniosku im wiecej kombinowania tym gorzej bylo teraz robie tylko jedno i to samo i wszystko rosbie plagi odeszly i spokoj jest;) Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach