dawid Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Witajcie, wstępnie w sumpie uruchomiłem w/w pompę. Niestety w porównaniu do Tunze hydrofoamer silence jest za głośna. Nawet trzymając ją w rękach słychać wirnik?, nie specjalnie powoduje rezonans ścian w sumpie, bo nie ma znaczenia czy jest na swoich, nóżkach czy nie. Jak głośna jest ta pompa, bo kupując spodziewałem się pompy prawie bezgłośnej. Dotrze się (za ile) ? czy kombinować coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 zazwyczaj po czasie kilku tygodni się pompy docierają Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HighLife Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Mam tą pompę i jest od samego początku prawie bezgłośnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Ja powiem tak, pompy 2 cyrkulacyjne Tunze właśnie wysłałem do reklamacji chodziły od samego początku jak ciągniki nawet po 4 miesiącach nic się nie dotarły do tego doszło że mocowania sie obluzowały zaczęły też magnesy rdzewieć obiegówka już raz poszła do Niemiec niby na reklamacje teraz tez została wysłana bo ciągnik jakich mało zastanawiam sie czytając posty o Tunze czy po prostu nie wydali na rynek wadliwego sprzętu i akurat ja miałem tego pecha że ten zakupiłem mam szczerą nadzieje ze teraz będzie już tylko lepiej jak wrócą po reklamacji i wreszcie nastąpi cisza Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Beowulf (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 to w takim razie poczekam, mogą nie przyjąć 1 dniowej pompy na reklamację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 to w takim razie poczekam, mogą nie przyjąć 1 dniowej pompy na reklamację. dlaczego mają nie przyjąć,po kilku miesiącach mają obowiązek przyjąć jeśli się nie dotrze Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HighLife Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Mam wszystkie pompy od tunze, chodzą cicho i bez awaryjnie ponad rok . Może poprostu źle trafiliście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Ja tą pompę odesłałem na gwarancje bo jest głośna jak ciągnik,nawet dotarcie jej przez pół roku nic nie dało...,i tunze mi odpisało ze przez 2 tygodnie testowania jej u siebie nie stwierdzili nieprawidłowości. Dla mnie porażka,jak mozesz odsyłaj albo ją najlepiej zwróć,i kup coś tańszego i lepszego...np DC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach