ireck Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Witam kolegów! Mam pytanko kto z was stosował Coral Protec? i jak to technicznie wyglądało? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masta93 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2015 Nikt nie stosował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Nie będę zakładać nowego tematu. Moja Monti Confusa zaczęła tracić tkanke na podstawce - w nocy szybko znalazłem ślimaki nagoskrzelne, które ją zjadają. Wykąpałem korala w Corap Protect (0.5 mln na 1 l wody z akwa przez 5 min z pompką obiegową). W wodzie potem widziałem 3 zdechłe ślimaki troche innego syfu. Jednak po wrzuceniu korala do akwa(opłukanego wcześniej) dziś w nocy znowu siedziały na nim ślimaki i zjadały. Teraz pytania: 1. Czy ten preparat skutecznie zabija ślimaki czy tylko ich jaja? 2. Czy większa dawka lub dłuższy czas kąpieli może pomóc? 3. Czy powinno się fundować koralowi 2 kąpielie dzień po dniu? W tempie jakim zjadają monti to za tydzień nic nie zostanie z niej;/ Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 14 Października 2016 Dodam dla potomnych - po 3 kąpielach w Coral Protect ślimaki nadal są i nadal w nocy ją zjadają. W akwarium mam jeszcze 12 innych montipor ale tylko Confuse jedzą. Szczepkę muszę wywalić niestety Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 14 Października 2016 każdy tego typu środek zabija tylko "żywe" robactwo - nie ruszy jaj ani tego co jest w nich więc jeśli gdzieś się ostało chociaż jedno jajo to zawsze Ci się odrodzą Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 14 Października 2016 Czyli co, śmietnik tylko zostaje? Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach