Kinats Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Witam nie mogłem znaleźć tematu o podobnym problemie. od kilku dniu Chelmonowi coraz bardziej puchło jedno oko teraz zaczeło również drugie oko. Pierwsze wygląda jakby miało całe wypłynąc czy ktoś spotkał się z czymś takim? Przepraszam za jakość zdjęć ale robione na szybko telefonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 U Chelmona nie widziałem, natomiast u innych ryb w tym u pływającego nadal garbika tak. U mnie zbiegło się to z walką z dino i załączoną UVałką, oraz kombinacjami z bakteriami. Ja osobiście nie stresował bym ryby i nie dodawał oraz nie zmieniał nic. Tylko standard czyli podmiana wody i utrzymanie KH i Ca. Gdzieś o tym już czytałem ale zaleceń nie pamiętam. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kinats Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 UV nie mam. problem z okiem był praktycznie odkąd się pojawił w baniaku, jakieś 2,5 tygodnia temu. na początku zrobiło się lekko mętne a potem coraz bardziej spuchnięte/wyłupiaste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Możesz spróbować podawać Microbe Lift Artemiss mi kiedyś pomogło... Jest to naturalny produkt ziołowy więc nikomu nie zaszkodzi jedynie zapach w pomieszczeniu gdzie jest akwarium bedzie miało specyficzny zapach. Cytuj Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kinats Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) skorzystam z rady i zobaczymy co będzie Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Kinats (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach