r4ll Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Kolego Beowulf widzę, że też jesteś z Wrocławia jak ja. Jeśli chcesz Xenię to wal do mnie na pm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technix zakopane Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 u mnie znowu nie chce jakos sie rozrastac jest brzydal jest auriga i zero zainteresowania koralowcami u nich a xenia jaka byla 2 miesiace temu nadal taka jest:D wszystko inne ladnie rosnie Cytuj 200x80x80 low tech,,pompa jebao 15000l/h,,cyrkulacja 2x maxspect gyre fx 280,,odpieniacz reef octopus 5000,,lampa blau luminia 1080,,obsada lps i miekkie (Wszyscy jestesmy psychiczni lecz nie wszyscy zdiagnozowani) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 U mnie mało tego, że rośnie jak koks na syntholu to jeszcze dolabella robi non stop przemeblowanie. Praktycznie co drugi dzień widzę kolejne szczepki xenii w innych zakamarkach akwarium. Jeśli ktoś chce to się podzielę. Jednym słowem chwast ;-) mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Chwastem bym jej nie nazwał. Mi się podoba taki falujący dywan. Muszę tylko jakoś ją okiełznać. To ulubieniec mojej żony a z babą nie wygrasz Edytowane 13 Marca 2015 przez remkowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek123_1 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Xenia przy briareum to jest pikuś. Paznokciami lub pensetą i wyrywać. Jak ktoś by chciał mam i xenie i briareum. Oddam. Ale też nie obrażę się za coś w zamian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Chwastem bym jej nie nazwał. Mi się podoba taki falujący dywan. Muszę tylko jakoś ją okiełznać. To ulubieniec mojej żony a z babą nie wygrasz Mojej też się podoba. Sam sie dziwię mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2015 Na początku potrafiłem siedzieć i godzinami się gapić w falującą xenię. Teraz menta tak się rozplewiła, że prawie codziennie wyłapuję jakieś pływające szczepki. Wczoraj znalazłem nawet piękny jej okaz zagnieżdżony wewnątrz montipory tależowej. Jeśli chodzi o wytępienie to szybko pada ( nawet 2-3 dni) bez prądu wody i w zaciemnieniu. Dowiedziałem się o tym jak wstawiłem taką skałkę porośniętą xenią do groty między skałami gdzie ją woda nie omiatała i nie było prawie światła - całośc padła. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach