MrHW Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Szukam instalki. Na oficjalnej stronie jest wersja 4.x. Ma wodotryski ale podstawa jest już płatna. Swoją instalkę gdzieś posiałem. Piotr Cytuj panele fotowoltaiczne - prąd ze słońca Zaufany elektryk Usługi księgowe Mydł;o domowe Akwarium 100x55x40(220L). Odpieniacz H&S 150 na pompie Tunze Hydrofoamer Silence 9430.040. Obieg NJ 3000. Skała sucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawos Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Podstawa nie jest płatna. Ja przez miesiąc działałem na bezpłatnej wersji 4.4.5.0, po czym wykupiłem wersję płatną. Nie wiem, jak wcześniejsze wersje, ale ta w/w posiada buga w postaci błędnie zapisujących się parametrów wody w dzienniku (np. podaję magnez 1365, a program zapisuje 1290). Po wybraniu opcji "change" i ponownym wpisaniu prawidłowych wartości zapisuje się już dobrze. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez brawos (wyświetl historię edycji) Cytuj Bieżące akwa: http://nano-reef.pl/forums/topic/107945-morskie-wynurzenie-20-350/ Stare akwa: http://nano-reef.pl/topic/70098-morskie-wynurzenie-10-15045/page__st__140 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrHW Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2015 Podstawa nie jest płatna. To zależy co dla kogo jest podstawą. Dla mnie przeliczanie dziennego zużycia w mg na ml, przeliczanie dawkowania na ml, przeliczanie tego wszystkiego w zależności od stężenia roztworu, to jest podstawa. No chyba, że mam sobie to przeliczać sam, a wtedy po co mi ten program. A dzienniczek to sobie mogę prowadzić gdzie indziej lub na kartce. . Bo to był AquaCalculator a jest AquaPamiętnik. Do tego nie można wrócić do poprzedniej wersji. Ehhh.. P Cytuj panele fotowoltaiczne - prąd ze słońca Zaufany elektryk Usługi księgowe Mydł;o domowe Akwarium 100x55x40(220L). Odpieniacz H&S 150 na pompie Tunze Hydrofoamer Silence 9430.040. Obieg NJ 3000. Skała sucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2015 A musisz cos liczyc ? Jesli parametr spada, to podwyzszasz dzienna ilosc dozowanych mililitrow i po tygodniu juz wiesz, czy jeszcze podwyzszac czy nie. Jedyne na co trzeba zwracac uwage, to ilosc uzytego proszku i wody przy nastepnym mieszaniu roztworu. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrHW Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2015 A musisz cos liczyc ? Ja tam wolę metody matematyczne niż na oko , Masz rację, oczywiście, ale czasami coś się lubi wahnąć i wtedy lubię sobie policzyć. Poza tym jak mimo, że było OK przez 2 miesiące, w trzecim spadło (korale urosły, dokupiłem itd. ) to przeliczam sobie różnicę i zwiększone zużycie. Teraz mam pompę dozującą i jest łatwiej. Ale strzykawką czasem zapomniałem uzupełnić dawkę i się wahało. Trzeba było co tydzień uzupełnić niedobory. Próbuję teraz różne stężenia roztworów aby regularnie co godzinę dodać najlepiej 1ml (bo pompa ma 1ml/1s, i tyle co godzinę hałasu wystarczy ) I po to właśnie ten program. P. Cytuj panele fotowoltaiczne - prąd ze słońca Zaufany elektryk Usługi księgowe Mydł;o domowe Akwarium 100x55x40(220L). Odpieniacz H&S 150 na pompie Tunze Hydrofoamer Silence 9430.040. Obieg NJ 3000. Skała sucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach