aul30 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Witam. Proszę o poradę ponieważ jedena z moich odmian kolorystycznych Zoantusów zmieniła kolor z ładnego pomarańczowego fluo na brąz i nie świeci. Przez pewien czas dodawałem Grotecha ABCM,oraz RED SEA Reef Energy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Przedawkowales najprawdopodobniej grotecha. W ulotce jest napisane ze brazowienie świadczy o przedawkowaniu. W 30 l dodawanie grotecha i red Sea to zdecydowanie według mnie za dużo i jest to zbędne calkowicie bo podmianę aby wystarcza żeby dostarczyć do wody tego co trzeba ew dawalabym jednej z nich w bardzo malych dawkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 A co zrobić jak Zoa pomarańczowe Fluo już nie jest Fluo tylko brązowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 U mnie też fire$ice przestały być intensywnie ładne. A nie dodaję nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 Witam. U mnie, kiedy zacząłem dodawać do wody witaminę C i płyn Lugola, jeden polip Zoa także przestał świecić, i zmienił kolor z zielonego-fluo na...nijaki, coś około brązu. Przestałem dodawać oba płyny przez 2-3 dni. W ciągu tego czasu, Zoa wróciło do dawnej formy, a nawet lepiej, jak i cała reszta. Pięknie się pompuje, kolorki wspaniałe, wszystko gra. Także, również obstawiałbym przedawkowanie dodatków do wody/dla korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) No tak, tylko że te kolorki już od kilku tygodni są takie nie fluo.Zrobiłem już kilka podmian wody i nic. Zobaczymy co dalej. Dzięki. Edytowane 25 Marca 2015 przez aul30 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Kilka dni to zaden okres, to nie slodkowodne. Tu naprawa kazdego bledu trwa z miesiac. Odczekaj ze 2 miesiace to moze koral wroci do normy Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach