Matchek Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Wczoraj kupiłem mule w Biedronce, były całkiem smaczne trzy umieściłem w akwarium. Dwie żyją jedna okazała się idealnym wabikiem na robale Jako że na wieloszczet nigdy nie rozstawał się ze skałą, był nie do wyciągnięcia. A tu niespodzianka opuścił skałę i to był jego błąd Czekając na kolejnego wieloszczeta, po chwili wylazł flatworm i wszedł do muszli po muli. udało się złapać takiego flatworma oraz Został jeszcze jeden flatworm do upolowania :/ A tu wabiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Te zafoliowane z lodówki? Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolancia Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Moglbys dokładnie opisać ? Włozyles żywe małze ? a wieloszczety wlazły do środka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Ten flatworm zjada inne slimaki. Mi zjadł 70% turbo zanim go znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matchek Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Moglbys dokładnie opisać ? Włozyles żywe małze ? a wieloszczety wlazły do środka ? Włożyłem niby żywe, jedna najwyraźniej nie przeżyła i zaczęła się rozkładać, co ściągnęło robale na kolację. Te zafoliowane z lodówki? Pozdrawiam, Marek. Tak te zafoliowane. Ten flatworm zjada inne slimaki. Mi zjadł 70% turbo zanim go znalazłem. Tylko ślimaki je ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Wyczytałem na necie ze zjada slimaki. Małże i padnie. .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Z tym rozkładaniem w zbiorniku ostrożnie proszę, bo mocno zanieczyszczają wodę. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matchek Zgłoś Napisano 2 Marca 2015 Małże wylądowały w zbiorniku z założeniem że przeżyją, polowanie wyszło przypadkiem bo jedna nie przetrwała i stała się przynętą. W wodzie była 4 h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach