CNCRob Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Takie pytanie mnie naszło, czasem zauważam w wodzie kawałki folii aluminiowej z mrożonek, zapewne trafia tam przypadkiem przy karmieniu ryb. Ciekawi mnie jaki ona ma wpływ na wodę i życie w akwarium? Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strugas Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Witam Zdarzyło mi się kilka razy że miałem listki aluminium z mrożonek w baniaku, czasami je wyłapywałem, ale kila razy pozostawiłem i nie zauważyłem jakiś niepokojących objawów w baniaku. Pozdrawiam Robert Cytuj Baniak 121x61x61 front i lewa strona opti 435l. sump 170l, dolewka 35l, odpieniacz Darek B30 , powrót jebao 6000l, 1x Tunze 6065 jebao wp40, Maxspect Gyre 150, światło hybryda 6x54w +196 led Leszek, dolewka tunze osmolator, Mój baniaczek. http://nano-reef.pl/...-650l-w-obiegu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 NO ja czasami też widzę jak pływają, czasem też nie udaje mi się ich złapać i taka myśl mnie naszła czy one niczym nie szkodzą... Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 tak na prosty rozum : rozpuść mrożonkę w szklance to wyłapiesz .. bo jak ci coś połknie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 tak na prosty rozum : rozpuść mrożonkę w szklance to wyłapiesz .. bo jak ci coś połknie ... Akurat temat nie był o tym jak wybierać folie , tylko o jej wpływie na wodę. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 Skoro tlenek aluminium jest stosowany w preparatach takich jak phosguard,to i folia aluminiowa chyba tez nie powinna zaszkodzić akwarium? Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 3 Marca 2015 Ale to nie jest tak, że utlenienie zabezpiecza przed reakcja z otoczeniem (jeśli nie całkowicie to zapewne mocno refukuje)? Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2020 Odkopię temat. Czy nie sądzicie, że podwyższony poziom aluminium w naszych akwariach może pochodzić z mrożonek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach