dieter25 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 A czemu liczysz probiotyczną a chwile pózniej piszesz o BT za 140zł do sps wcale nie trzeba używac probiotycznej możesz lecieć na reef i używac innej metody. No w sumie prochy czda są tanie to fakt tylko ile na tym zaoszczedzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 BT SPS 20kg ~180zł Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Dobra niech bedzie 180 za AF 140 za bogatsza BT Jeśli ktoś robi duże podmiany tak jak ja co tydz sól ubywa w oczach. na soli wiec idzie oszczedzić kilka zł, na prochach kolejne, na dodatkach a razem to juz sie robi nie mała kwota za która moge kupić jakieś żarcie do korali. Bt crazycoral 140zł BT SPS 20kg ~180zł BT u Marka w crazycoral kosztuje 140zł z reszta nie tylko tam Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Mam pytanie: Co definiuje bogatą sól? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Nie ma soli bogatej czy ubogiej, jest sól o odpowiednich parametrach lub o zbyt niskich/wysokich parametrach które to odchyleń powodują skoki. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Ona jest bogata w dodatki micro tylko jakie? bo ja tego też nie rozumie dużo syfu w soli= bogata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Nie ma soli bogatej czy ubogiej, jest sól o odpowiednich parametrach lub o zbyt niskich/wysokich parametrach które to odchyleń powodują skoki. Dla mnie bogata to taka która ma odpowiednie ilosci wszystkiego. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 W czym więc jest bogatsza BT od AF. Używam obydwu z powodzeniem. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Ona jest bogata w dodatki micro tylko jakie? bo ja tego też nie rozumie dużo syfu w soli= bogata? Nie no normalnie Media markt :-D Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 arnik- zadalam pytanie na które nie dostałam od Ciebie odpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 W czym więc jest bogatsza BT od AF. Używam obydwu z powodzeniem. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Przeczytaj np wątek Testera o soli. arnik- zadalam pytanie na które nie dostałam od Ciebie odpowiedzi:) Ja też zadałem pytanie na pw i nie dostałem odpowiedzi Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Nie no normalnie Media markt :-D no dokładnie napisz jakie micro zawiera bogata sól konkretnie bo widzę że nie rozumiesz za bardzo do czego dąże albo Ty nie wiesz czym róznią się sole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Wiele osób dalej nie rozumie co to jest sol bez soli a Damian ładnie to wytłumaczył. Dozowanie sbs nie ma nic wspólnego z dozowaniem mikro. Ogólnie to chodzi o eliminacje produktów ubocznych powstających przy Met.Ballinga. Wynika z tego, ze TEORETYCZNIE skład wszystkich SBS powinien być taki sam. wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Przeczytaj np wątek Testera o soli. Ja też zadałem pytanie na pw i nie dostałem odpowiedzi W czym jest bogatsza? Tylko S ma znacząco więcej. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 W tym co widzę u kolegów po przejsciu z AF na BT Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Jak rozpoznajesz 'bogatosc' soli'? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Po tym że sps miały kolory ale słabe nie soczyste a teraz wyglądaja tak jak powinny. Nie było innych zmian tylko sól Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 O to właśnie zapytałam : po czym poznać że sól jest bogata czy uboga. Od Ciebie nie dostalam na pw pytania. A możesz pokazać te sps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Arnik a jesteś pewien, ze jakbyś nic nie zmieniał efekt nie byłby taki sam? Ludzie jakoś za bardzo wierzycie w magię soli. wysłałem z tapatalk Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 No to teraz już wiecie jak ja to widzę :-) Wysłałem 2 wiadomości do Ciebie Deboro. Arnik a jesteś pewien, ze jakbyś nic nie zmieniał efekt nie byłby taki sam? Ludzie jakoś za bardzo wierzycie w magię soli. wysłałem z tapatalk Przez przeszło rok było "marnie" wiec jak dla mnie to sól Jest kilku swiadków tej poprawy, jesli chcecie moga potwierdzić to co widzieli. O to właśnie zapytałam : po czym poznać że sól jest bogata czy uboga. Od Ciebie nie dostalam na pw pytania. A możesz pokazać te sps? Teraźniejsze zdjęcia to nie będzie raczej problem, wiekszym problemem mogą być zdj z kiedyś bo nie wszyscy robia zdj a już nie wspomne o zdj z dobra jakoscia Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Widzę przemożny lobbing na rzecz AF. AF może i jest dobre, ale tylko jak dozuje się wszystkie bajery i dodatki. Wychodzi na to że albo stosować wszystko albo nie używać wcale, do tego nie jest zamienne z podobnym suplementami. Edytowane 13 Marca 2015 przez pio7 (wyświetl historię edycji) Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 O, dobrze że jesteś! Opowiedz mi proszę o tym o jakich dodatkach piszesz. Sól af jest uboga aby dokupić dodatki, jest to zrozumiałe z marketingowego punktu widzenia ponieważ na tym zarabiają, robiąc sól bogatą w mikro i makro nie doili by na dodatkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 To ciekawe bo ja stosuję sól AF na przemian z BT, obydwie są ok, do tego leje dodatki KZ, AF bakterie biodigest, vsv i pokarmy kilku marek. nic złego się nie dzieje. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 O, dobrze że jesteś! Opowiedz mi proszę o tym o jakich dodatkach piszesz. A o takich http://aquaforest.eu/pl/wszystkie-produkty/ Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Aha. Czyli tak jak myslałam. Nie wiesz co jest do czego ale z okazji, że jest tego dużo to zakładasz, że sól wymaga dodawania tego wszystkiego. Świetnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach