adrian42 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Witam, od ponad 6 miesięcy posiadam 2 sztuki Amphiprionów / Błazenków. Do tej pory było wszystko ok -zazwyczaj wtulone w ukwiał Od kilku dni zauważyłem, że po włożeniu przeze mnie ręki do akwarium jeden z nich atakuje ją. Podpływa i "gryzie". Normalnie je karmię tak jak przedtem i nie wiem skąd to zachowanie? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Może złożyły gdzieś ikrę. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Błazenki bronią domu i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 nie wkładaj ręki - kup długą pęsetę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 normalne zachowanie,a najgorsze klarki, potrafią zostawiać ślady na skórze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boski Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 U mnie jest to samo, na początku się bały ale teraz nie dają mi włożyć rąk do akwarium szczególnie samica. Broni ukwiała. Dzisiaj jak czyściłem szyby to próbowała mnie "dziabnąć" ale nie pocelowała i wyskoczyła z akwarium. Naszczęście nic się jej nie stało. Spadła na fotel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian42 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Dzięki za odpowiedzi. Dotychczas nie miałem żadnych problemów, żeby włożyć rekę i coś poprawić w akwarium to sprzęt do korale. Ryby się bały, no ale tak jak pisałem od kilku dni jedna z nich zacięcie atakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msupnyzxr11 Zgłoś Napisano 26 Marca 2015 Stawiam na tarlo.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach