BIOŁY833 Zgłoś Napisano 20 Marca 2015 Witam , jak w temacie problem z doborem świetlówek . Po małej przesiadce przyszedł czas na lampe 3x24 w . W sklepie doradzili mi zakup GIESEMANN 1x AQUABLUE+ ,1X AQUAPINK , oraz 1x SYLVANIA AQUASTAR i teraz baniak świeci mi tak jasno że aż strach , wpadając w róż , wiec mam pytanie którą wymienic na jakas niebieska lub coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemekNS Zgłoś Napisano 20 Marca 2015 Hej giesemann aquablue i sylvania aquastar to swietlowki dzienne, nie masz zadnej niebieskiej? Rozowo jest pewnie przez aquapink. ja bym dal tak- 1x giesmann aquable + 2x giesmann actynic plus lub 1 x giesmann blue lagoon 1 x giesmann actynicplus 1 x giesmann pure actynic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 20 Marca 2015 Przy 3 rurach nie dawałbym różowej i superaktyniki. 2niebieskie i 1 biała . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Celowałbym osobiście w ATI - zwłaszcza przy tak małej ilości świetlówek. Giessmanny są extra, jak masz możliwości mieszania kolorami (min 8 świetlówek) Mój typ ATI purple ATI actinic ATI coral plus, albo aquablue special Cały czas świeci purple i actinic, a na kilka godzin załączasz tą trzecią. Ja mam 6 świetlówek (sterowanie 2+4) i u mnie zaczynają świecić właśnie te co napisałem. Jest super. Wcześniej miałem giessmanny - kombinowałem niebieska+aktynika, różowa + aktynika, 2 niebieskie, 2 aktyniki i zawsze było mi nie tak... Jak założyłem ATI - jestem wniebowzięty... Wszystkie kolory fajnie wyciągnięte. Światło jest w sam raz, ani za niebieskie, ani za różowe. Poza tym kupisz je 30% taniej niż giessmann Edytowane 21 Marca 2015 przez MojeSumienie (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 21 Marca 2015 Nie dokońca. W Zabrzu Giesemann taniej niż ATI. Ja mam teraz 8 Giesemann 2x lagoon blue 1x pure actynic 1x aquablue azure Reszta niebieskie. Brakuje troszkę czerwieni,ale jest jasno,bez żółci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 21 Marca 2015 Nie musi kupować w sklepie. Na alledrogo świetlówki są po 75 - 79 zł Ja też wcześniej miałem giesemanny, ale przy 6 świetlówkach nie miałem praktycznie żadnych kombinacji... a próbowałem ich 3 i mam 10 świetlówek leżących w domu. Giesmann ma trochę inne kolory i mnie osobiście one kompletnie nie leżały. Może kiedyś dorobię się lampy z 8-10 świetlówkami, to też będzie na pewno ATI, bo widziałem kombinacje światła z 2 aktynikami - i wygląda to jeszcze lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Jeśli Giesemann to proponuję: 2x Actninic Plus + AquaBlue Plus, a różowo masz właśnie od Pink i przy trzech świetlówkach to rzeczywiście nie jest dobry pomysł Edytowane 21 Marca 2015 przez Kroczek (wyświetl historię edycji) Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BIOŁY833 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2015 Dzięki wszystkim za propozycje zostaje przy Giesmannie , zmyliła mnie nazwa aquablue że to niebieski , niestety nie wiem co na myśli miał gościu ze sklepu ale trudno . Jeśli ktoś się skusi to mam na sprzedaż Sylvania Aquastar 24W (raz odpalona) za 35 zl i Giesmann Aquapink 24W (świeciła u mnie przez tydzień) za 45 zl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach