Wtełek1 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Gdyby ktoś kiedyś tam czyścił bądź coś wymieniał w filtrze osmotycznym to chciałbym zapytać czy mógłby mi zmierzyć pomiar po prefiltrach i węglu ale bez żywicy i membrany. Bo chciałbym uzyskać wodę czystą pozbawioną chloru ale jednak nie na tyle czystą aby nie było w niej nic Węgiel oczyści większość zanieczyszczeń + prefiltry jego odpady itd. Ale czy węgiel z prefiltrami może pracować bez membrany ? Chodzi mi o pomiar TDSa po prefiltrach i węglu, bez żywicy i membrany. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Wtełek1 (wyświetl historię edycji) Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edison Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Możesz tak robić ale tds niewiele jak w ogóle będzie się różnił od kranu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Po prefiltrach liniowych: Aipro 2cale 10mikronow, węgiel, Aipro 2,5cala 1mikron TDS140, po membranie 10, po Di 0. W kranie 300. Jak miałem zasyfiałe wkłady to po wkladach TDS 300, a po membranie 60. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez grzegorz88wroc (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Dziękuję ślicznie 160TDS różnicy czyli sporo. Edison - właśnie tak myślałem ale jednak jest różnica - z tym że wkłady muszą być czyste bo różnicy nie ma hehe. Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach