marine Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy ktos z forum uzywal Algae Mower Vac please o opinie https://www.reefs.com/blog/2012/11/20/product-review-algae-mower-vac/ Edytowane 3 Maja 2015 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 1 Maja 2015 jak dla mnie wynalazek pierwsza liga jak dla mnie wynalazek pierwsza liga Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 1 Maja 2015 Z filmu wyglada ze oki ale czy tak jest moze ktos potwierdzi kto uzywa Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dasti Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 Ciekawe urządzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 Widziałem to kiedyś i ciekawie wygląda. Gdzie to kupić? Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 Tylko import z usa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 https://www.reefs.com/blog/2012/11/20/product-review-algae-mower-vac/ Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 Mozna poczytac opinie klientow ze pompka jest bardzo slaba i blokuj sie, co wiaze sie z wyciagnieciem urzadzenia i manualnr jego wyczyszczenie i znowu wyciagamu glony. Pomysl sluszny lecz wykonanie kiepskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 Glony kulkowe i krótki to urządzenie pewnie pochłonie ale glony długie owiną się na 100% na wiertle ale warte uwagi Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz falkowski Zgłoś Napisano 2 Maja 2015 prosta konstrukcja pompka rurka i ssamy ale cierpliwosci takie dojrzewanie u jednych mniej u innych wiecej pozdrawiam Cytuj Moj baniak 900L Moja galeria Moj profil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Percnon Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 odsysanie klasycznie wężem załatwia glony i podmianę wody. wciąganie detrytusu lub cyjano przez taka maszynę wydaje się być kompletna bzdura. Usunie tylko co widać gołym okiem, a przy tym się zapcha piec razy, no i na koniec i tak trzeba zrobić podmianę. Według mnie to strata kasy i czasu, ale to tylko moja skromna opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 To sprzet dobry tylko na pojedyncze ogniska i najlepiej zeby to byly juz oslabione dlugie nitki bo inaczej ta madzynka to poc na wode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Glony ktore wyrosly na skalach ,nigdy nie udalo mi sie odessac poniewaz trzymaja sie dosc mocno skaly Ale warto byloby posluchac uzytkownika odnosnie dzialania produktu Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 warto raczej kupić porządną długą pęsetę i nie trzeba jej importować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Wiertlo wyrywa niby glony, a pkmpka zasysa. Efekt jest tylko przy dluzszych nitkach. Reszta glonow albo plokuje pompke albo w najlepszym przypadku rwie sie w odcinku dlugosci glona. Taka zabawke mozna zrobic w domu. Mowie tutaj o zasadzie dzialania bo raczej ciezko szukac polproduktow, a do tego nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Mnie zastanawia moc pompki i tego wiertełka. Jeśli jest w miarę to na pewno urządzenie jest fajne. W akwarium zarośniętym mocno koralami nie ma możliwości manipulowania pęsetą. Do tego nitki w delikatnych koralach , do tego zdejmowanie cyjano z korali które walczą ze sobą i się parzą. Jeśli można by było też zeszlifowywać końcówki spsów które przerastają się i robić to z dużą precyzją to po prostu super. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Pompka jest prawdopodobnie 4.2W, czesto staje i wymaga recznego czyszczenia. Co do precyzji, owszem jak widac na filmach jset precyzyjny i mozna nim trymowac SPSy co tez jest pokazane na filmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach