Komarek Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Dziś mój odpieniacz zamilkł. Myślałem,że padła pompa. Okazało się,że padł sterownik. Po podłączeniu pompy bezpośrednio do 230V idzie. Na sucho bez problemu. Nie startuje jednak sama w sumpie - trza dmuchnąć w wężyk, jak to bywało w PSK. Orginalny sterownik,prócz regulacji mocy miał też miękki start. Teraz tego brak. Ma ktoś pomysła na taki sterownik do pompy AC? Na regulacji mi nie zależy. Miekki start konieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Ja nie mogłem kupić sterownika ani naprawić kupiłem pompę jebao dedykowaną do ATI śmiga aż miło Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Domyślam się. Ale to ponad 700zł. Pompa sama w sobie jest ok, więc potrzebny tylko softstart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Hmm jedyne rozwiazanie twojego problemu to przejście się jeśli to możliwe do jakiegoś sklepu z elektronarzędziami i tam dokupienie soft startu o odpowiednim czasie reakcji. Bo w internecie to trochę kupowanie kota w worku jak to ktoś powiedział, a na miejscu to na miejscu łatwiej dobrac i wymienić w razie W. Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 4 sek byłoby odpowiednie. Tyle mniej więcej ma moja Jebao AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi5711 Zgłoś Napisano 1 Maja 2015 Ja nie mogłem kupić sterownika ani naprawić kupiłem pompę jebao dedykowaną do ATI śmiga aż miło Odskoczę lekko od tematu.Moja PSK wydaje za dużo decybeli i wymieniłbym na Jebao.Moge prosić o link albo info na PW gdzie ją kupiłeś?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach