lapsiak84 Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Witam, Koledzy i kolezanki, może koś będzie mądry na tyle aby podpowiedzieć mi skuteczną metodę usadzenia w miejscu sarcopythona? Przykleilem go do podstawki kropelką, odłamał sobie nogę i rano leżał na piasku. Przebiłem pozostałą częśc nogi igłą i zamocowałem gumką do podstawki - efekt - trwał do rana, rano sarco leżał na piasku. Jak go zmusić do tego aby w koncu zechciał przyrosnąć do czegokolwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwarystka Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Niestety na to trzeba czasu aby zacumował, ja zawsze mocowałam je igłami lekarskimi czasami paroma, moja mama kleiła i mocowała gumką lub wpychała do węższej dziury w skale. Edytowane 3 Maja 2015 przez akwarystka (wyświetl historię edycji) Cytuj 22.10.2014 Mg-1350, Ca-440, KH-8,6, NO3-0, PO4-0,22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Nie masz jakiegos kraba albo jezyka czasem nawet garbiki wyrywaja zwierzaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 mam mitraxa ale wątpie aby to on narozrabiał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 ja wkładałem kawałek skały do np szklanki i zanurzałem w wodzie, na tę skałkę kleiłem lub szczepiłem sarco i tyle. (szklanka super chroni przed krabami , ruchem wody itp..). Po kilku dniach łapał nogą skałę a ja ten kawałek na inne skały i tyle. Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) ... Edytowane 3 Maja 2015 przez cop909 (wyświetl historię edycji) Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mast Zgłoś Napisano 3 Maja 2015 Ja dość podobnie do cop909, wrzucam trochę gruzu do szklanki lub plastikowego pojemnika, na to Sarcopython i do akwarium w dość spokojne miejsce. Po kilku tygodniach sam przyrasta do skały i można go spokojnie przenieść w dowolne miejsce. Podobnie robię z grzybkami lub zoanthusami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 4 Maja 2015 Dzieki Panowie o tym nie pomyslalem. To fajna rada. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach