onestone Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2016 A jak z lampą?Bo po zdjęciach mam wrażenie że światło jest słabo zmieszane.Czy to tylko efekt zdjecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nosens Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2016 A jak z lampą?Bo po zdjęciach mam wrażenie że światło jest słabo zmieszane.Czy to tylko efekt zdjecia? Jestem zadowolony, korale chyba też. To tylko tak na fotkach wygląda, chociaż bardziej podoba mi się barwa bez świetlówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maximus44 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2016 Tak teraz wygląda moje szczepkarium. Porównując do poprzedniej fotki widać że koralowce rosną. Wyzwaniem jest zrobienie fotki pod ledami, nie wiem kiedy mi się to uda, na żywo jest ładniej Plany na przyszłość: - dodanie strongów do ballinga, - filtr z phosphate minus oraz węglem, nie mogę sobie poradzić z okrzemkami na szybach, skała i piasek czyściutkie, - kupno paru rybek, dołożenie acropor oraz Lpsów na dno Parametry: KH 8,0 Mg 1320 Ca 340 (cały czas podbijam) Po4 0 No3 0 Pozdrawiam, Jak zwykle -estetycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nosens Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2016 Jak zwykle -estetycznie Staram się Doszło parę szczepek. Po dołożeniu strongów do Ballinga ruszyły glony wapienne, widać po koralach że im to pasuje. Ca/Mg podaję teraz dwa razy więcej niż KH, czekam spokojnie na wyrównanie. Parametry na dziś: PO4 0 NO3 0 KH 7.7 Ca 380 Mg 1290 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 1 Lutego 2016 Nadal pyszunio, a niebieskawe tło daje ciekawy efekt. Korzystając z okazji: o ile pamiętam posiadasz sump z dsb; czy możesz napisać /naszkicować/ jak masz zrobione przegrody ? Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nosens Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2016 Korzystając z okazji: o ile pamiętam posiadasz sump z dsb; czy możesz napisać /naszkicować/ jak masz zrobione przegrody ? Hej, Ale mam zapłon, dopiero teraz zobaczyłem Twojego posta Nie mam DSB i nigdy nie miałem. Tutaj link do mojego sumpa: http://nano-reef.pl/topic/71945-do-oceny-sump/ Obecnie w systemie, odpieniacz, siporax i filtr przepływowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
santos Zgłoś Napisano 25 Maja 2016 Cześć Kuba, Jakiś photo-update by się przydał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nosens Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2017 Niestety z powodu braku czasu akwarium zostało zlikwidowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach