Skocz do zawartości
xroksana22

odpieniacz AM EVO 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie modelów odpieniaczy AM EVO 1000 i AM EVO 500. Skoro oba modele działają wg. opisu na stronie sklepu AquaMedic na tej samej pompie venturiego DC Runner 1.2 o poborze mocy max. 9w to jaka jest między nimi różnica ze jeden jest do akwariów do 250l a drugi do 500l?

Obecnie jestem w posiadaniu modelu AM Turboflotor Blue 500 w 80l i jest ok. A kompletuje sprzet do 128l.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modele te różnią się umiejscowieniem pompy oraz wielkością - m.in komory reakcyjnej, pompa jest sterowalna (można zwiększać/zmniejszać wydajność).

Myślę, że przy większej obsadzie w 128l akwarium model evo1000 będzie idealny.

W razie pytań czy wątpliwości zapraszam do kontaktu aleksander@aquamedic.pl

Edytowane przez Olek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modele te różnią się umiejscowieniem pompy oraz wielkością - m.in komory reakcyjnej, pompa jest sterowalna (można zwiększać/zmniejszać wydajność).

Myślę, że przy większej obsadzie w 128l akwarium model evo1000 będzie idealny.

W razie pytań czy wątpliwości zapraszam do kontaktu aleksander@aquamedic.pl

mam pytanie odnośnie modelu EVO 1000. Jak chce aby pompa byla w akwarium a odpieniacz na zewnatrz to ona ma lezec na dnie akwarium czy ma jakieś mocowania do zawiedzenia jej na szybe? Szukałam filmów na you tube jak to ludie mocuja ale niewidac nic. Ja mam model blue 500 i tam pompa przymocowana jest do odpieniacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie pod temat, i tutaj pytanie do Olka.

Chce kupic EVO 1000 i wyladuje w sumpie, ale nie bedzie wisial na szybie tylko stal na dnie sumpa. Czy "wylot" wody jest na tyle dlugi aby schowal sie pod powierzchnia i aby nie bylo slychac plusku wody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce kupic EVO 1000 i wyladuje w sumpie, ale nie bedzie wisial na szybie tylko stal na dnie sumpa. Czy "wylot" wody jest na tyle dlugi aby schowal sie pod powierzchnia i aby nie bylo slychac plusku wody?

U mnie stał w sumpie na 24cm i spokojnie wylot wody chował się pod powierzchnią wody ale chlupało strasznie. Najlepiej jak jest dość szeroka komora i wylot wody ustawić pod kątem wtedy można go wyciszyć.

120x52x50 (20cm komin z dolewką) + 80x35x40sump, JEBAO DCT-4000, Blau VM 8000 + RW4, grzałka 200w, Deltec sc1455, 90w LED DIY + arduino wschody/zachody + 2x 39T5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc czy kupiłes juz ten odpieniacz? jaka jest potrzebna wysokośc wody w sumpie aby mogl pracowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.