buczi82 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Czy ktos slyszal o tej firmie? Dzisiaj w sklepie zauwazylem filary robione przez ta firme, bardzo podobne do aquaroche czy reefsystem jakos tak, czy ktos to widzial, macal, ma w akwarium, jakies opinie??? www.arka-biotech.de/produkte.html OpisOkólnik Kolumna XL Dostępne w następujących rozmiarach: - 30 x 50 cm - 30 x 60 cm - 40 x 70cm Dla naszych ceramiki rafy używamy surowców najwyższej jakości, bez sztucznych dodatków. Każdy produkt jest unikatowy i jest wykonany w całości ręcznie w Niemczech. Jeśli czasów asortymentowych nie rzeczą, aby być tam, dzieląc się swoimi pomysłami z nas, a po 3-4 tygodniach jest twoje pragnienie zrobienia ceramiki! Cechy i zalety: Bardzo wysoka porowatość Struktura pół-naturalne W krótkim czasie aktywnego biologicznie Bez sztucznych dodatków Zapobiega porywaniu róż szklanych i innych niekochanych gości Bardzo szybki wzrost z glonów wapiennych Aktywny wkład w ochronę środowiska, zapobiegania klęskom wypłat Nadaje się do wody słodkiej i słonej Na zamówienie według życzenia Wykonany w całości ręcznie - MADE IN GERMANY Aby wprowadzić, polecamy nasze produkty MICROBE-LIFT / Special Blend i Microbe-LIFT / Nite-Out II i na szybki Kalkalgenwachstum nasz MICROBE-LIFT / Kalkalgenbooster. Edytowane 21 Maja 2015 przez agus25 (wyświetl historię edycji) Cytuj Cross my path of life and you will find only DEATH... 270 + 154 + ATI 8x39w + BM 3.5 + DCT 6000 + 2x RW8 + RW8 (Tunze Rock) + WP25 + Dolewka TMC + Marine Doser ETC... Aquaforest (PRS) + DSB + Refugium + LS 9kg + DR 10kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolancia Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 W jakim to sklepie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 A to w UK, sorka zapomniałem napisac Fajnie wygladaja, ale jak to sie ma w praktyce to nie wiem :/ Cytuj Cross my path of life and you will find only DEATH... 270 + 154 + ATI 8x39w + BM 3.5 + DCT 6000 + 2x RW8 + RW8 (Tunze Rock) + WP25 + Dolewka TMC + Marine Doser ETC... Aquaforest (PRS) + DSB + Refugium + LS 9kg + DR 10kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 W erybce się pojawiła ktoś już stosuje? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Dzisiaj wieczorem taka ceramika wpada do mnie do 140l. Sama jestem ciekawa co się będzie działo. W zbiorniku jest roczny piasek ze ślimakami i innym życiem, w kuble kręci się 5kg "żywego" siporaxu. Liczę, że dzięki temu biologia w miarę szybko zaskoczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Pokaż zdjęcia jaka wybrałaś :-) bo kształty są super Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Wieczorem wrzucę zdjęcia jak uda mi się ją jakoś sensownie ułożyć. Filary są bardzo chropowate i stosunkowo lekkie. Na necie widziałam akwaria i całkiem pozytywne opinie z tą ceramiką. Potwierdzam, że kształty ciekawe wreszcie będę miała osobne półeczki i korale nie będą się parzyć... Edytowane 14 Grudnia 2015 przez akarka (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Wrzuć proszę zdjęcie w tym temacie lub podaj mi link do twojego akwarium. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strugas Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Ja od ponad pół roku mam u siebie w baniaku i wszystko jak narazie ok. Co do wagi tej skały jak dla mnie jest trochę ciężka w stosunku do żywej. W moim wątku jest fotka jak to wygląda. Jak na razie nic złego nie mogę na temat tej skały powiedzieć. Pozdrawiam Robert Ps. Żeby było precyzyjnie to lewa strona baniaka jest wykonana z tej właśnie skały. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez strugas (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 121x61x61 front i lewa strona opti 435l. sump 170l, dolewka 35l, odpieniacz Darek B30 , powrót jebao 6000l, 1x Tunze 6065 jebao wp40, Maxspect Gyre 150, światło hybryda 6x54w +196 led Leszek, dolewka tunze osmolator, Mój baniaczek. http://nano-reef.pl/...-650l-w-obiegu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Ja planuję właśnie wymieszać ceramikę z żywa że względu na wygląd ceramiki :-) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) No tak to wygląda po nocy bujania... Edytowane 15 Grudnia 2015 przez akarka (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 To masz w tym akwarium 50l? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 Nie, to jest 144l. Nie chciało mi się zakładać wątku tego akwarium... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Informacyjnie...w ciągu 2 tygodni po włożeniu ceramiki KH wzrosło z 7.5 na 10.8. Reszta parametrów bez zmian (Mg=1250, Ca=390, NO3=2, PO4=0,05), ceramikę w niewielkim stopniu obsypały okrzemki, glonów brak. W zbiorniku są ryby i korale, normalnie karmię. Brak negatywnych zmian w zachowaniu zwierząt, ryby mają apetyt, korale się pompują...także na razie nie jest źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2016 Moj kawalek sie juz moczy, jak wyzdrowieje to do akwa Cytuj Cross my path of life and you will find only DEATH... 270 + 154 + ATI 8x39w + BM 3.5 + DCT 6000 + 2x RW8 + RW8 (Tunze Rock) + WP25 + Dolewka TMC + Marine Doser ETC... Aquaforest (PRS) + DSB + Refugium + LS 9kg + DR 10kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach