danisz Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 ja nie kupuje koktajlowych bo wysychaja w lodówce i robia sie takie gumowe. kupuje w markecie 3-4 duze krewetki takie 7cm w pancerzykach i mroze. jak mi potrzeba to kroje kawałek, obieram z pancerzyka i sie rozmraza a reszta idzie spowrotem do zamrażarki w naturalnym opakowaniu:) nieznacznie wysycha płaszczyzna cięcia i nie robi sie jak ciasto:) mam dwa quadri wielkosci dłoni i zółtego heteractisa karmie je bardzo czesto, co 2 dni, krewetki to kawałki wielkosci 2zł. najchetniej wciagaja artemie, ale forma kostki sie rozpada, dużo im ucieka, sporo zabieraja krewetki, najłatwiej karmic krylem grubym z kostek, ale rozmrazajac pozostawic w plastiku na powietrzu, wtedy bedzie mialo dalej forme kostki i nierozpada sie az tak w wodzie i quadri pochłania cała taka kosteczke zmieniajac temat czy ktos widział kiedys quadri wydalającego jakies resztki czy cos? chodzi mi o kupe lub cos podobnego:) bo sie zastanawiałem:) a u siebie nigdy nie zaobserwowałem podobnego zachowania:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterbart1976 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 u mnie quadri na drugi dzień po karmieniu wydala taką czarną rzadką maź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 również dziś rano zauważyłem ciągnącą długą maź a quadri był zamknięty Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 A ja dołączę się do pytania W jakim litrażu można trzymać Quadri S Bo mam zbiornik 43l w tym trzy komory. Ja mam quadri w 30l baniaku powiekszyl swe rozmiary 3x zajmuje 1/4 akwa Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) również miałem quadri w 40l sumpiku,urósł tak ze oklejal się na wszystkich szybach tadzik, teraz to masz pewnie ze 40 w baniaku Edytowane 12 Czerwca 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danisz Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 ja mialem w reefmaxie quadri wielkosci kartki a4 jakies 25cm srednicy.(ciekawe jak wielkie rosna), srednio sie tam nadawał. bo przy ewentualnej wycieczce moze poparzyc wszystko lub wejdzie w pompke, spływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 mój się podzielił przy 30cm, teraz staram się utuczyć następnego potwora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Volf czego? Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 stopni Celsjusza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 No smieszne smieszne jak bym mial 100l to bez problemu bym schlodzil:p Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterbart1976 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2015 czy ktoś może mi wyjaśnić jak quadri może się wkręcić w cyrkulację np Tunze w te wąziutkie szczeliny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2015 quadri to cienka błona wypełniona wodą -wciągnie go wszędzie, często niema mnie w domu więc zrobiłem patent z pompki obiegowej i butelki, jak wychodzę to wyłączam curkulacje i włączam pompkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterbart1976 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2015 to aż tak wędruje moje siedzą w miejscu chyba że mi nie pasuje to dmucham na nie cyrkulacją i przechodzą tam gdzie chcę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2015 moje siedzą w miejscu od roku,to nowy wlazl w pompę i teraz mam cztery sztuki w kotniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 Jak dokarmiamy ukwiala to szybko rosnie stopa sie powieksza i szuka lepszej dziurki wiekszej., ja nie cuduje mintaja mrozonego podaje raz na tydzien, brazowe gluty po karmieniu najprawdopodobniej to odchody jego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 moim daje pieczone kurczaki,super wpływają na przyrosty. ..ale tylko brojlery, bo dobrze sterydami nadziane szczerze polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach