jackami Zgłoś Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) witam. poradzcie jak zrobic otwory w kominie? akwa 120x60x50h czy wzdłuż sciany120 czy na 60? srednica otworow 2x35mm i 1x45 mm. o ile powinien byc nizszy komin od poziomu wody? ocencie i doradzcie. pozdrawiam Edytowane 26 Maja 2015 przez jackami (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 26 Maja 2015 ja bym zrobił na ściance która najmniej będzie rzucała się w oczy znajomi mają kominy 3cm poniżej poziomu,ale to pewnie zależy od wydajności przepływu najlepiej niech wypowiedzą się fachowcy co mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 26 Maja 2015 Z wysokością też mówią że komin z grzebieniem ma być 5cm poniżej górnej krawędzi akwarium ale czemu i dlaczego to fachowcy wiedzą ^^ Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 26 Maja 2015 moze jeszcze jakies rady i opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) W moim akwarium 120x50x60h mam komin skośny. Przeloty 2x25 i 1x35. Pompa DC-6000. Nad grzebieniem 3 cm do górnej części szyby. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Maja 2015 przez Lebcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach