tadzik443 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 Oczywiscie orurowanie mokre niestety Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 kota na smycz i okna na maxa otwórz kilka dni minie nim wilgoć "obeschnie" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reigher Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 A daj zamiast 2 wentylatorów dmuchających w komin, taką baterie wentylatorów dmuchającą w tafle: http://erybka.pl/product-pol-869-GroTech-Cool-Breeze-6-wentylatorow.html Z dużej powierzchni łatwiej odebrać temp niż z małej. W domu masz ciepło, masz jak masz nic nie poradzisz, tak jak radzą koledzy. Okna na oścież ze trzy dni żeby wywiało wilgoć i kup wentylatory. żeby taniej było zrób sam, koszt dużo mniejszy. A te dwa co masz to daj do szafki, po obydwu bokach zrób dziury i zamontuj wentylatory.(jeden jako nawiew drugi wyciąg i nie na przeciw siebie tylko jeden u dołu drugi u góry) Jak się boisz osłabiać szafkę to daj od środka dodatkową płytę i będzie git. Nikt nic Ci tu super przepisu/sposobu nie wywróży. Jak tak zrobisz na 99.99% będzie git. A czytałem że w bardzo duże upały ludzie się ratują topiąc w sumpie zamrożoną wodę w butelkach i też działa. tylko butelki trzeba zmieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Wentulatory dmuchaja na komin z 2 powodow 1 nie mam gdzie indziej je zamontowac 2 sa malo widoczne Co do wentylatorow w szafce nie da rady ich tam dac juz 1 zajechalem wilgoc sie na nim skroplila i szl... trafil a okno to mam cala dobe otwarte tzn ten uchyl ale to nic nie pomaga jest duszno Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reigher Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Dlatego szlak go trafił bo był jeden wentylator i mielił "mokre" powietrze. Wentylator kosztuje (120mm) coś koło 15 zeta to nawet jak je szlak trafi to tragedii finansowej nie będzie, choć jestem prawie pewien że jak założysz jak pisałem to szafkę ładnie osuszy i nie będzie problemu. Musisz coś wymyślić żeby założyć wentylatory dmuchające na tafle bo się nie pozbędziesz inaczej problemu. Pewnie wiąże się to z przeróbką korony czy coś w tym stylu, ale coś za coś. A jeszcze jak masz uchył otwarty i duszno to ciężko Ci się pewnie mieszka, bo przyzwyczaić się można ale żeby aż tak. Dla samego siebie zainwestuj i kup wentylator podsufitowy np taki: http://allegro.pl/zy...5295011407.html Będziesz zdrowszy i szczęśliwszy a koszt niewielki w porównaniu do problemu. Pozdro. Edytowane 15 Czerwca 2015 przez reigher (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 ten wentylator na suficie to dobry pomysł,na ścianę rzucisz plakat z Merlin Monroe i masz chatę w amerykańskim stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Na tafle wody dmucha tylko ze w kominie 2 byly 1 sie zepsul a 2 wyciaglem na szczescie i przestawilem na tafle wody w kominie obydwa "chlodza" wode Mam ten wentylator w pokoju gdzie akwarium jest w sumie zalaczam go sporadycznie ale mozna sprobowac Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 15 Czerwca 2015 przez tadzik443 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 zobacz jaki ładny,i wcale nie będzie ci szpecił akwarium http://www.aquario.pl/akcesoria-akwarystyczne/1369-boyu-fs-120-wentylator.html http://www.aquario.pl/akcesoria-akwarystyczne/1370-modul-chlodzacy-z-2-wentylatorami-.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Volf mam ten 1 i do tego zwykly 12v z komputera szybkoobrotowy -pytania ? patrzalem kiedys na inne ale moim zdaniem ten z 1 linku byl dobry ale do 135l potrafil z 28 do 24 st schlodzic wode Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 3 Lipca 2015 tadzik, jak tam ogarniasz temperaturę przy tych upałach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2015 Wczoraj 28.8 wieczorem po wlaczeniu 2 wentylatora 27.9 Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 3 Lipca 2015 tragedii nie ma, byle wyżej nie rosła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach