Kaz Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Witam, mam problem. Na mojej żywej skale pojawiły sie białe kuleczka wielkości 1mm, wyglądają jak skulone skamieniałe robaczki, nie porusza sie to, wyglada jak wysypka. co to jest? Czy to groźne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 to małe rurówki - oznaczają że parametry w akwarium dobre Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaz Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 to małe rurówki - oznaczają że parametry w akwarium dobre Dzięki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agnieszka.k4 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 kurde u mnie parametry wody bardzo złe a mam miliony tych rurówek na szybach, skałach wszędzie - szyby ostatnio wyczyściłam ale na skałach są ale zmierzam do tego, że skoro one oznaczają dobre parametry to czemu ja mam bardzo złe? tzn po4 i no3 o maksymalnej intensywności barwy ze skali saliferta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Jeżeli chodzi o te rurówki to mam na myśli konkretnie te http://pl.reeflex.net/tiere/2993_Spirorbis_spirorbis.htm - mogą one świadczyć o tym że woda w akwarium uzyskała stabilność chemiczną i biologiczną oraz że w wodzie jest fito i mikroplankton Agnieszka, może za dużo karmisz i odpieniacz nie wyrabia? Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agnieszka.k4 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Nic nie karmie bo czekam aż dojrzeje akwa żebym mogla kupic żyjątka mam raptem 3koeale i dużo robactwa. Moje rurowki wyglądają jak te co pokazałeś tylko nie widzę tych nóżek może przez to ze są na skale i nie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cavalinho Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Nic nie karmie bo czekam aż dojrzeje akwa żebym mogla kupic żyjątka mam raptem 3koeale i dużo robactwa. Moje rurowki wyglądają jak te co pokazałeś tylko nie widzę tych nóżek może przez to ze są na skale i nie widac Aga, może to są tylko puste "rurki" po rurówkach ? Więc im już parametry wody nie są do niczego potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach