Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 Witam serdecznie dziś rano ujrzałem dziwne zachowanie chromisa i błazenków błazenki pływają raz pionowo raz bokiem cyrkulacje musiałem wyłączyć bo jeden nie ma siły nawet pływać chromis padł leżał na piasku próbował co jakiś czas się podnieść ale nie dawał rady za bardzo Błazenki jak by trochę lepiej choć jeden ewidentnie nie ma sił Nadmienię że do tej pory czyli od tygodnia chromis pływał i było z nim ok i od przedwczoraj kupiłem 2 błazny we wrocławiskim sklepie i zaczęły się problemy już wieczorem było widać ze chromis się chowa błazny jakieś niemrawe Teraz mam takie pytanie co mogło spowodowac takie zachowanie błaznó i śmierć chromisa temp.25,2 dzisiejsze testy mg-1470 ca-470 kh-6,7 no3-0,2 lub 2 po4-0 nh4-<0,25 no2-0 oh-7,7 sól 1,023 wodę natleniam 2 brzęczykami zgasiłem na razie światło na skałkach gdzie nie gdzie pokazał się fioletowy nalot +bąbelki powietrza na skale suchej nie ma tego Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nashiq Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 dasz ich zdj.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 Raczej zatrucie niż choroba, ja bym zrobił dużą podmianę i silnie napowietrzał, pod warunkim że nie ma czegoś szkodliwego w powietrzu. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 błazenek tez padł jeszcze jeden jest walczy zobaczymy co będzie cały czas chodzi brzęczyk Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 NH4 czy tez moze NH3? I co znacza <0.25? 0,01 czy 0,24? Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) jestes pewien ze nie maja, mialy wysypki moze to ospa Edytowane 7 Czerwca 2015 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beowulf Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 ten co padł miał 3 plameczki chromis był bez plam ale jako pierwszy ewidentnie konał choć myślałem że jak podmienię wodę i napowietrzę uda sie go uratować Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 Mysle ze to napewno ospa, miedzy zakupami musisz wieksze odstepy robic do kilku tygodni Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach