hajtaler Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Od wczoraj mam nie wiem jak to nazwać kurz w wodzie, wygląda to jak by mikroskopijne ziarnka pisaku,czy może to być efekt zmiany soli(TM pro reef na red sea Coral Pro) lub rozpoczęcia używania Biopalet Edytowane 8 Czerwca 2015 przez hajtaler (wyświetl historię edycji) Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz falkowski Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2015 ciekawe !!moze sol sie dobrze nie rozpuscila mas tam kolo siebie dwoch expertow dyzme i testera dzialaj szkoda zycia Cytuj Moj baniak 900L Moja galeria Moj profil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2015 Czesc Hajtaler, kooooope lat Mi to wyglada bardziej na weglan wapnia niz pelletki. Co masz teraz za znbiornik? Zwolni z wszelkimi specyfikami bo dojrzewanie akwarium Ci czeka. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2015 Stawiał bym na palety - daj jakąś filtrację (wata?) i się przekonasz co "pyli" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2015 Czesc Hajtaler, kooooope lat Mi to wyglada bardziej na weglan wapnia niz pelletki. Co masz teraz za znbiornik? Zwolni z wszelkimi specyfikami bo dojrzewanie akwarium Ci czeka. Siema Grzegorz no teraz mam aquanano 60 100L z panelem ,mówisz węglan wapnia ,zmieniłem sol na redsea Coral pro, możne to być przyczyna, nic nie leje poza tym ze podbiłem kh do 10 ale robię tak co podmiankę, no chyba ze ta nowa sol tak zareagowała przy podbiciu Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach