Skocz do zawartości
jerzol_kominiarz

KALCREAKTORY

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do szanownych kolegów z Przemkiem na czele, który jako dystrybutor powinien wiedzieć najlepiej (tylko proszę rzeczowo i na temat Przemku bo mam zamiar kupić ) jakie konkretnie sa różnice między reaktorami :

PF 600

PF 601

PF 601S

Nie chodzi tu o pieniądze a o funkcjonalność i wydajność - mój już się nie wyrabia i mnie to wkurza.

Z góry wielkie dzieki :)

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kominiarzu, masz tutaj http://www.deltecaquariumsolutions.com/calreactors_3.php seri? PF'?w Deltec'a...

aktualne modele ko?cz? si? na '1' i 'ubrane s?' w marketingowy be?kot :Dozingoff

tak wi?c PF600 zewoluowa? do PF601 itd. ...

'1' zmieni?a nieco 'wyko?czenie' g?rnego za?lepienia - teraz, jak lubisz si? bawi? w klocki :wink mo?esz zdj?? sobie g?rn? przykrywk?, wyj?? g?bk?, dekielek z dziurkami itp., itd. ...

od opcji '0', w/w w?a?nie j? r??ni - g?rne za?lepienie by?o sta?e.

zasadniczej rzeczy nie zmienili - maszynka dalej rozpuszcza CaCO3 :)

jedno mi si? w tym podoba - upro?ci? Deltec pod??czenia dla CO2!

poszczeg?lne modele r??ni? si? 'wydajno?ci? odciekow?', co przek?ada si? na wydajno?? nap?du danego reaktora w stosunku do zastosowanej wielko?ci komory g??wnej (wysoko??, ?rednica). i tyle.

p.s. przyznaj? si?, ?e w ?yciu nie mia?em ?adnego Delteca w ?apkach. wszystko powy?sze wida? na zdj?ciach i to opisa?em. by? mo?e u?ytkownicy co? dodadz?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jerzol

600 to stary model ma zasyp przez odkrecany dekiel obsluguje max 2000 l

601 to nowszy model zasyp przez zdejmowana cala pokrywe obsluguje zbiornik max 2000 l 8,7 kilo zasypu

601s to wersja do baniakow max 3000 l 14 kilo zasypu

http://deltec-aquaristic.com/index.php?cPath=8&sid=488a9a2d523fe1be1f222ba608f03585

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony po co przepłacać seria 500 spokojnie wystarczy.

kominiarzu jaki masz odciek: ile KH, ile mililitrów na min jakie ph (ewenualnie ile bąbli na minute)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko juz teraz wiem ...nie warto dokładać dla końcówki "S" 700 złociszy ....

Janek wielkie dzięki

@BartY mam obecnie AM1000

Wreszcie !!!! 425 l profil, komin 22 l, sump280 l, Turboflotor 5000 shorty , DELTEC PF601S, Obieg DELTEC HLP 5250, WEIPRO LM150 (3x150HQI + 2 T8 54W aktynika) cyrkulacja TUNZE 7240/2 + TUNZE TS12 6100 + multikontroler, 130kg skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze tu rzeczowo wszyscy odpowiadają no więc wg mnie z 2 pierwszych odklejają sie naklejki Delteca juz po miesiącu a z tego ostatniego dopeiro po roku. Tylko nie pisz ze nie rzeczowo bo mam 2 naklejki w szufladzie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@And hehehe - dobre - to jest wskazówka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś o dobry humor przyprawił mnie pijaczek wlażąc przed maskę samochodu na skrzyzowaniu na czerwonym świetle az wysiadlem zobaczyc czy go nie stuknąłem a on pokazując na swoje czerwone światło mnie zwyzywał na oczach ludzi od ślepców a reszty nie powtórzę. To jest dopiero beztroskie życie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.