Skocz do zawartości
JAREK_AA

Moje 60L - Ruda Śląska

Rekomendowane odpowiedzi

Las zapowiada się całkiem ciekawie :-) czekam na rozwój ;-)

Co do lasu to jeszcze dużo korali brakuje :) ale cały czas nad tym pracuje pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj trafiło nowe zycie do akwarium jak znajde troszke czasu to dodam zdjecia

- Blastomussa merlrti

- Euphyllia

- 2x Błazenek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo również startuję. Obserwuje wątek i miło się czyta i ogląda :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo również startuję. Obserwuje wątek i miło się czyta i ogląda :thumbsup:

Zycze powodzenia i duzo cierpliwosci . Tylko uwazaj bo to bardzo wciaga kupowanie nowych zwierzakow jak i siedzenie przed akawarium :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie mam 300l w OW typowy holender i 21l krewetkarium ale też z CO2 więc wiem coś na ten temat :baby:

Teraz chcę spróbować z małą solniczką :thumbup: Choć stoi też fajna kostka OW 60x50x50 kompletna ( zlikwidowany aranż w stylu amano ) Choć boje się od razu na taki duży litraż pokusić i 63l na początek będzie odpowiednie, tak mi się wydaje :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym większy litraz tym pozornie łatwiej utrzymać i parametry i życie wiec jak masz możliwość to nawet się nie zastanawiaj :-)

Jak narazie musi mi wystrczyc taki litraż bo nie mam gdzie postawic wiekszego a co do parametrow to wedlug mnie da sie utrzymac w nich odpowiednie parametry i nawet wszytko ladnie sie pompuje

Aktualnie mam 300l w OW typowy holender i 21l krewetkarium ale też z CO2 więc wiem coś na ten temat :baby:

Teraz chcę spróbować z małą solniczką :thumbup: Choć stoi też fajna kostka OW 60x50x50 kompletna ( zlikwidowany aranż w stylu amano ) Choć boje się od razu na taki duży litraż pokusić i 63l na początek będzie odpowiednie, tak mi się wydaje :thumbsup:

Jak masz miejsce i okazje kupic fajna kosteczke to nie ma sie nad czym zastanawiac a co do malych zbiornikow to one tez maja swoj urok nawet patrzac na zbiornik kolegi r_33 i wszystko pieknie rosnie pozdrawiam :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy tą kostkę 60x50x50 OW, szafkę i belkę mam u siebie ( aktualne na sprzedaż ). Może przerobił bym ją na morskie, a w belce świetlówki tylko zmienił. Niestety lipa jest bo nie ogarniam jak wcisnąć odpieniacz bo nie mam komina. No ale nie będę Twojego wątku zaśmiecał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam dawno juz mnie nie bylo wiec czas na mała aktualizacje

doszlo pare cukierkowych korali jak również odszedl z akwarium slimak babylonia gdyz mojemu krabowi bardzo spodobala sie jego muszelka a tak reszta ma sie dobrze

:smiling:

post-25255-0-67871900-1444753081_thumb.jpg

post-25255-0-84702200-1444753091_thumb.jpg

post-25255-0-61500000-1444753102_thumb.jpg

post-25255-0-10788600-1444753110_thumb.jpg

post-25255-0-62648500-1444753116_thumb.jpg

post-25255-0-79073800-1444753124_thumb.jpg

post-25255-0-27161200-1444753158_thumb.jpg

post-25255-0-18029100-1444753167_thumb.jpg

post-25255-0-12956300-1444753173_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolorowo aż miło :-) nie masz może jakiś szczepek na zbyciu? ;-)

Dzieki fajnie ze sie podoba tylko jeszcze nie potrafię uchwycić tych kolorów co do szczepek to narazie nic nie ma ale jak bedą jakieś nadwyżki to bede pamiętał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wczoraj do akwarium trafiły 2x seriatopora oraz jedna acropora .

Mierzyłem wczoraj parametry

Mg-1350 , Ca-420 , Kh-9,6 , PO4-0 jedynie NO3 -10 wiec zobaczymy co na to SPS ale mam nadzieje ze sie u mnie utrzymają

Sps

post-25255-0-48891200-1445600255_thumb.jpeg

post-25255-0-50192100-1445600280_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dawno nic nie pisałem o zyciu w akwarium ma sie dobrze i zyje własnym zyciem nawet korale zdązyly sie podzielic :thumbup:

post-25255-0-23231800-1448612784_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, masz piękne akwarium! Zastanawiam się nad skopiowaniem części rozwiązań do swojego projektu.

Na 90% te same szkło i prawdopodobnie filtr FZN-3, wiem że jest to najbardziej sprawdzone rozwiązanie do tej wielkości zbiorników ale za bardzo nie mam miejsca na kaskadę biorąc pod uwagę, że chciałbym mieć oświetlenie z belki DIY, a za akwarium mam mało miejsca.

Ile od tylnej ściany akwarium odstaje u Ciebie FZN-3?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, masz piękne akwarium! Zastanawiam się nad skopiowaniem części rozwiązań do swojego projektu.

Na 90% te same szkło i prawdopodobnie filtr FZN-3, wiem że jest to najbardziej sprawdzone rozwiązanie do tej wielkości zbiorników ale za bardzo nie mam miejsca na kaskadę biorąc pod uwagę, że chciałbym mieć oświetlenie z belki DIY, a za akwarium mam mało miejsca.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Dzieki za miłe słowa ale ostatnimi czasy cos korale zaczynaja mi grymasic i nie chca sie tak pompowac jak dotychczas. Kaskada odstaje nie więcej niz 10 cm . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.