neopl Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, jakieś 2 tygodnie temu odpaliłem akwa, odpieniacz sobie pykał, syf wyrzucał, bąbli na wylocie były znikome ilości, dziś wyczyściłem kubek, i odkręciłem postawę bo chciałem zobaczyć jedną rzecz, po skręceniu wszystkiego do kupy odpieniacz zaczął wyrzucać wylotem spore ilości powietrza, rozkręciłem i ponownie skręciłem do kupy, żadnej zmiany, wcześniej powietrze utrzymywało się z 10cm nad wylotem, teraz po prostu leci na dół i do niego wpada, to teraz jest normalna praca odpieniacza? uwieczniłem na filmie : Edit: problem rozwiązany Edytowane 27 Czerwca 2015 przez neopl (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Moim zdaniem masz zdecydowanie za mocno ustawiony odpieniacz już na wysokości kubka jest rozbijane bąble a moim zdaniem powinno to być pod kubkiem.Jeśli przykręcisz odpieniacz to nie zdziw się jak kilka dni nic nie wpadnie do kubka, wpierw musi się na produkować w zbiorniku syf. Ups nie zauważyłem twojej edycji. Edytowane 5 Lipca 2015 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 6 Lipca 2015 U mnie po czyszczeniu wywala więcej bąbli przez kilka godzin. Później się normuje. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 6 Lipca 2015 okazało się że się rozszczelnił w miejscu gdzie woda z powietrzem wpada do niego, i walił mieszankę prosto na wyjście Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach