Areya Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 Mam w planie zapodac biopeletki aio do komory w panelu mojej sery. Czy zna ktos ten sprzet wspomniany w tytule? Cos innego w sensownej cenie? W opcji mam diy ale permanentny brak czasu nie sprzyja.. Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekRN Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 Podpinam się pod temat, noszę się z takim samym zamiarem. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 Nikt nic nie pisze... ten filterek bardzo fajnie kręci peletkami od Blue Treasure, peletki te działają bardzo dobrze i nie ubywa ich tak szybko. więc polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 jeżeli tylko się zmieści do panela ... to nie ma się co zastanawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 patrząc na ten film to allione zetrą się w pył w kilka dni Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 (edytowane) Ostatecznie wzielam h20 ocean. Mam newe na zbyciu, tu nie mialam pewności czy zagra.. Ale wyglada fajniej:) Dzieki za wszelkie glosy za i przeciw Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lipca 2015 przez Areya (wyświetl historię edycji) Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 (edytowane) wygląda fajniej ? jak pojemnik na makaron podłącz rurki i już nie będzie taki fajny i trzeba dokupić pompę jakieś 15000 - 2000 l/h ten "filtr" to jest dobry do np. węgla czy purigenu .. tyle że to akurat można wsadzić w woreczki i do panela ... patrząc na ten film to allione zetrą się w pył w kilka dni mówisz za szybko ? pompa PH-300 (Atman) ma przecież regulację ... Edytowane 17 Lipca 2015 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 17 Lipca 2015 Zle to napisałam. Chodziło mi o Hisea, że bajerancki bo wchodzi do panelu, bo ma skosik na dole itd. Może nie nazbyt precyzyjnie to ujęłam.. A pompę mam więc nie problem Z DIY też kombinowałam, ale tu już akurat bezpieczniej dla mojego otoczenia bym zanadto nie eksperymentowała (moja wersja reaktora DIY nawet nie nadaje się do komentarza ) Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WiewiorNT Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Hej, też zakupiłem H2Ocean z pompą... Niestety, pompa ma wydajność tylko 1000 l/h, za to fabryczna HiSea bodajże 360 l/h. Póki co dopiero wkładam stopniowo pellety do H2Ocean, także przy mniejszej ilości (50ml) się kręci, ale zobaczymy jak z większą... tutaj pewnie trzeba będzie dokupić pompę. Chociaż widzę, że pompę już masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Nom. Ale tez sprawa inna - czy koniecznie musze krecic 200ml? Moze wystarczy czesciej dorzucac peletki? W Twoim przypadku to dobre rozwiazanie skoro masz juz pompe. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WiewiorNT Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 Wiesz, wszystko zależy czy potrzebujesz dużo, czy mało. U mnie i moim mnogim NO3 (ok 25) dobrze by było mieć te zalecane 100-150 ml/100l zbiornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 Ja mam NO3 5 takze w zasadzie zalezy mi nanstabilizacji i usunieciu glonow (przez stworzenie konkurencji do no3 i po4 w postaci bakterii). 50-100ml powinno zalatwic sprawe a h2o przyda sie jeszcze w panelu 250l do mieszania absorberow czy co tam bedzie potrzebne Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Podbije temat ma ktoś już ten filtr u siebie ? Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach