bibik Zgłoś Napisano 19 Lipca 2015 witam jaki mały agregat polecacie ,taki aby pompy chodziły.w tej chwili mam podłączony duży 10 kw ,ale szukam czegos cichego w miare taniego(przy tym sąsiedzi się na mnie obrażą) polecicie jakieś konkretne modele.pradu nie mam od 12 godzin i penie nie będzie ze 2 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Witam Bardzo cichy. Tylko czy cena pasuje. http://allegro.pl/ag...5494285213.html Tego też kiedyś słyszałem https://www.narzedziowy.pl/69950_ADLER-Agregat-pradotworczy-inwertorowy-AD-1500-.html?ref=okazje.info.pl&utm_source=okazje.info&utm_medium=referral&utm_campaign=okazje.info Edytowane 20 Lipca 2015 przez michalfa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) zanim zamówi i odbierze z allegro to ... nie lepiej po prostu podjechać do sklepu i zobaczyć co mają ? chyba na każdym jest podana Głośność dB(A) Edytowane 20 Lipca 2015 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 a czy musi być od razu agregat są ups-y czy przetwornice które spisują się znakomicie Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 a czy musi być od razu agregat są ups-y czy przetwornice które spisują się znakomicie Też się zastanawiam nad jakimś zabezpieczeniem przed zanikiem pradu, możesz polecić UPS albo przetwornice które podtrzymają prąd przez 2 dni tak jak potrzebuje tego autor tego wątku ? Cytuj 120x52x50 (20cm komin z dolewką) + 80x35x40sump, JEBAO DCT-4000, Blau VM 8000 + RW4, grzałka 200w, Deltec sc1455, 90w LED DIY + arduino wschody/zachody + 2x 39T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 w bloku UPS się sprawdzi (nie każdy ma balkon na odpalenie agregatu). W domku lub w bloku z balkonem wolałbym na 100% agregat, przecież przy braku prądu nie tylko baniak trzeba bujać a przynajmniej sprzęt typu lodówka. Przy dzisiejszych warunkach pogodowych lepiej się zabezpieczyć, przynajmniej w mniejszych miejscowościach i wsiach!!!! - prądu tam może nie być po kilka dni Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 zależy od bloku i ekipy u mnie kiedyś wymieniali główną centralkę/rozdzielnię (a blok duży) zapowiadali że nie będzie prądu 8 - 12h zrobili w niecałe 3 - tyle że była to planowana operacja ... i pytanie do fachowca jak do UPS 300 Wat podłączysz tylko obiegówkę i 1 cyrkulacyjną - powiedzmy z 10W to teoretycznie powinien pociągnąć ponad 24h ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) a taki nie może być? wytrzyma 10 godzin na zbiorniku i cenna troche inna-tylko czy ma sinusoidę?jak mam tej sinusoidy szukać w opisie ? system AVR? agregat inwertorowy? http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-1200w-tagred-professional-2km-i5224446356.html Edytowane 20 Lipca 2015 przez bibik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 ja kilka dni temu po przejściu nawałnicy i braku dokładnej informacji dot. zakończenia napraw linii energetycznych zakupiłem taki sprzęt: http://allegro.pl/ag...5542223370.html niby ma moc 1,3KVA ale to fikcja. Myślę, że max 0,9 uciągnie, co mi w zupełności wystarczyło do utrzymania życia w akwarium. Uwagi to większe zużycie paliwa niż podaje producent, po 6 godz. ciągłej pracy padła chińska świeca i trzeba było zainwestować w nową o lepszej jakości. Na głośności mi nie zależało więc nie wybrzydzałem. Poza tym sytuacja w akwarium robiła się niewyraźna, a ten agregat mogłem odebrać od razu. Nadmienię, że prądu nie miałem 40godzin i chyba by było ciężko aby jakiś UPS tyle wytrzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 No mi niestety 3/4 obsady padło łącznie z pięknym imperatorem, za późno o 2 godz teściu podłączył agregat, nic takie życie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WiewiorNT Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 Eh, współczuję... szkoda, trzeba było od razu lecieć do castoramy, już od około 4 stówek są... a sąsiad to najmniejszy problem, co za kłopot z flaszką podejść "sorry chłopie, życie ratuje, pożyczę jak będziesz potrzebować" - zupełnie inna reakcja, nawet wobec największego zrzędy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) agregat podłaczył teść o 23 30 ja jestem na wakacjach,prądu nie było od 18 30 ,kiedys nie było prądu przez 6 godzin i nic,jakies fatum [teraz w sumie podobno przeżyło kilka błazenków i koralowce ] a zostawie duży agregat ma 10kw i pali sporo i hałasuje ale sprawdzony jest zreszta nie wiem czy nie skasuje akwarium nie może byc kulą u nogi a tornad ma byc z roku na rok coraz więcej aha system automatycznie uruchumiajacy agregat kosztuje majątek a agregat więc musi ktos recznie podłączyć co roku w wakacje coś się dzieje z prądem po 11 latach chyba sie pozegnam z akwarium morskim nic zobaczymy Edytowane 20 Lipca 2015 przez bibik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wasiu692 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 Wczoraj mialem podobnie jak wy... Jednak mam mniejsze akwarium od Was to jednak 12h bez pradu jest koszmarem. Mieszalem lycha w wodzie co jakies 30 min ale w nocy to juz nie wyrobilem i usnalem z lycha w rece Kobita tylko byla niezadowolona bo jak to one ,,a o mnie to tak nie dbasz,, Ehhh... Najtaniej to chyba wyjdzie przetwornica z sinusem + akumulator 100ah. Jednak na wszelki wypadek to jeszcze ogarne jakis agregat z alledrogo za 300zl i bede mogl spokojnie wyjechac. Mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Ja w najbliższym czasie chcę kupić takie urządzenie: http://www.lechpol.eu/model/urz3405 plus akumulator, elektrykę z szafki podzielę na dwie części, jedna to lampa, dozownik, grzałka, i to normalnie pod gniazdo w ścianie, a drugi kabel z obiegówką, cyrkulacja i automatyczna dolewka pod taki zasilacz. Przy odpowiednim akumulatorze powinno dobrych kilka godzin wytrzymać. Co o takim zestawie myślicie? Nada się? Edytowane 20 Lipca 2015 przez p_szubert (wyświetl historię edycji) Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolter80 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Ja posiadam przetwornice INTEX 400W (pełna sinusoida) z akumulatorem 170Ah przy zasilaniu z tego źródła: obiegu, odpieniacza , dolewki i 2 falowników wytrzymuje do 10 godzin http://allegro.pl/aw...5108366455.html Edytowane 21 Lipca 2015 przez wolter80 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 21 Lipca 2015 Ja posiadam przetwornice INTEX 400W (pełna sinusoida) z akumulatorem 170Ah przy zasilaniu z tego źródła: obiegu, odpieniacza , dolewki i 2 falowników wytrzymuje do 10 godzin http://allegro.pl/aw...5108366455.html Możesz napisać jaki model akumulatora masz konkretnie? Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 21 Lipca 2015 miałem taki zestaw w szafce przez kilka lat tylko nagle przychodzę do domu a tu dym z szafki,niestety wilgotność woda akumulator nie idą w parze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 21 Lipca 2015 Domyślam się że w szafce pod akwarium to kiepsko po dłuższym czasie, dlatego planuje schować go w biurku obok. Zastanawiam się jeszcze tylko nad mocą akumulatora. Na agregat nie mam szans. Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniecka Zgłoś Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) A u nas działa przetwornica sinus pro800E z podpiętym akumulatorem- docelowo ma być żelowy AGM 80Ah. Sprawdza się ok, ładnie wyłapuje najmniejsze nawet spadki napięcia. Edytowane 21 Lipca 2015 przez maniecka (wyświetl historię edycji) Cytuj JEST: 200x80x60 (w obiegu ok 1200L); faluje: Tunze 2x 6095 & 2x 6055; odpienia: DIY na 2x Tunze 9420.040; obieg: Jebao AC8000; świeci: PS Pandora Hyperion S2; LR ok 70kg; obsada: LPS + SPS + miękkie BYŁO 2013 - 2015 120x50x50 ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj85 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2015 Podłącze się pod temat,co zrobić bo z agregaty nie chce chodzić pompą obiegowa. Cytuj http://212.182.113.4:83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach