Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

Zerknij na tabelkę poniżej. Te wszystkie wartości S/G wskazują 35ppt. Skala S/G to stosunek gęstości próbki w temperaturze X do gestosci czystej wody w temperaturze Y.  Z reguły jest to temperatura 20 stopni dla probki i czystej wody. Ale wcale nie musi tak byc. Najpierw musiałbyś podać w jakich temperaturach próbki i czystej wody  ta Twoja S/G jest wyskalowana.  Dlatego patrzy się głównie na PPT.  Jeśli masz ATC to kup sobie płyn 35ppt Saliferta, skalibruj na 35 PPT na refraktometrze i trzymaj się tej skali nie patrząc na skale S/G.

2e122e9d2ed87960d28c2421a3cbad36.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

VDR

VDR

Zerknij na tabelkę poniżej. Te wszystkie wartości S/G wskazują 35ppt. Skala S/G to stosunek gęstości próbki w temperaturze X do gestosci czystej wody w temperaturze Y.   Najpierw musiałbyś podać w jakim temperaturach ta Twoja S/G jest wyskalowana. Jaka temperatura próbki i jaka temperatura czystej wody była wzięta do jej wyznaczenia.  Dlatego patrzy się głównie na PPT.  Jeśli masz ATC to kup sobie płyn 35ppt Saliferta, skalibruj na 35 PPT na refraktometrze i trzymaj się tej skali nie patrząc na skale S/G.

VDR

VDR

Zerknij na tabelkę poniżej. Te wszystkie wartości S/G wskazują 35ppt. 

VDR

VDR

. 2e122e9d2ed87960d28c2421a3cbad36.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.