senfi Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2015 Prośba o pomoc w identyfikacji producenta / modelu odpieniacza ze zdjęć. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 zdaje się, ze to boyu Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_dyn Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 Haqos PS (chyba 300) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golob1210 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 wydaje mi się że to Haqos PS300 http://www.aquario.pl/odpieniacze-bialek/1456-haqos-ps-300.html Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senfi Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 Porównałem i to na pewno Haqos PS300 dzięki serdeczne za pomoc w zidentyfikowaniu. Skoro już zacząłem wątek to miałbym odnośnie niego jeszcze 2 pytania: Pierwsza sprawa to czy wystarczy do akwa 100 litrów (z sumpem w obiegu około 130 l)? Druga sprawa to głośna praca pompy. Pienidło jeszcze do mnie nie doszło ale sprzedający w opisie określił, że pompa do wymiany. Myślicie, że głośna praca może być kwestią wirnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_dyn Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 Wystarczy do takiego akwarium tylko jak Ci przyjdzie wymienić pompę na jakąś markową to Ci się wartość odpieniacza co najmniej podwoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senfi Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 Dużo nie kosztował ale liczę, że pompę da się zreanimować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach