volf Zgłoś Napisano 6 Września 2015 cześć, czym myjecie ręce po miękasach? przesadzałem lobo z akwa córki do mojego, wywalił tyle śluzu że gluty spływały mi z palców szorowałem mydłem, płynem do naczyń i dalej ten ohydny zapach, potraktowałem ręce domestosem ale po godzinie zwietrzal a ręka dalej capi jak koczkodan w zoo z capnelami i sinularia nie ma problemu, umyjesz raz i wystarczy, z lobo bawiłem się pierwszy raz i taki efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 6 Września 2015 dlatego zacząłem do propagacji czy przesadzania używać rękawiczek jednorazowych, po robocie do kosza i po problemie. Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 6 Września 2015 Miałem to samo z Sarco. Wystarczy dotknąć raz, nawet pod wodą, bez jego wyciągania, i koniec. Ręka do wywalenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 6 Września 2015 Spokojnie Darwczku zapach sam zniknie za jakis czas u mnie po kazdym cieciu miekkasa czy to sinularia czy lobo czycapnella zawsze ten sam smrodzik...bywaja gorsze zapachy;) Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 6 Września 2015 rękawiczki dobra rzecz ale, z powodu wykonywanego zawodu mam do nich uprzedzenia i w zasadzie nie używam nieprzyjemny zapach całkiem ustąpił po wypaleniu kilku papierosów ha, przypadkiem znalazłem kolejny pretekst na odroczenie walki z nałogiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krismaj Zgłoś Napisano 6 Września 2015 Spróbuj natrzeć skórką z cytryny i sokiem, pomaga na niektóre syfki Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Tak na przyszłość, zdrowiej. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 6 Września 2015 Najpierw pomyślałem, że chcesz myć ręce po lobotomii Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Poszukaj mydła stalowego,w necie pełno tego,usuwa podobno intensywne zapachy po cebuli,czosnku,rybach,itp. Piszę "podobno",bo tego cuda nie testowałem,a i szukać opinii na temat jego skuteczności też nie szukałem. EDIT: Tu jest coś niecoś w temacie https://pl.wikipedia.../Stalowe_mydĹo Edytowane 6 Września 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 6 Września 2015 tak nawiasem,ciekawe czy kawałek takiej stali nierdzewnej pochłonie przykry zapach z akwarium ,który czasami (nie wiedzieć skąd ) wydobywa się ze zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 6 Września 2015 Jak nierdzewka to próbuj. Na przykład miedź lubi siarke więc często browary mają kawałek instalacji miedzianej zeby absorbowała zapachy siarkowe warząc piwo w nierdzewnych kadziach Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Września 2015 często browary mają kawałek instalacji miedzianej zeby absorbowała zapachy siarkowe warząc piwo w nierdzewnych kadziach bimbrownie też ale nie radzę używać miedzi .. do morskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 6 Września 2015 haha dziękuję Kosmid za informacje, sam używam miedzianej instalacji, teraz wiem dzięki czemu moja whisky ma taki wyśmienity smak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach