Skocz do zawartości

Historia edycji

pokson

pokson

18 godzin temu, silvia napisał:

nie pamiętam - ale chyba tu w temacie Magu opisał co trzeba i jak ustawić żeby działało jako timer ...

aaa pytanko - przekaźnik podłączony do ? znaczy co ma obsługiwać (i napięcie)

bo jak chciałem tym sterować przekaźnik do pompy 12V (dolewka) to też "głupiało" więc zamiast przekaźnika dałem "zwykły" tranzystor tip 120 i działa

Przekaźnik będzie załączać diody na 220v. Chyba jednak przekaźniki są walnięte... Na krótko (podając prąd bezpośrednio na cewkę) działają. Przestają działać gdy na cewki użyję jednej masy...

edyta.

Czy może być tak że jakiś element nie wytrzymał napięcia 12v? Wcześniej zasilałem przekaźniki przetwornicą ustawioną na 7v. Chciałem tą samą przetwornica zasilić wentyle na 12V więc podniosłem napięcie...

pokson

pokson

16 godzin temu, silvia napisał:

nie pamiętam - ale chyba tu w temacie Magu opisał co trzeba i jak ustawić żeby działało jako timer ...

aaa pytanko - przekaźnik podłączony do ? znaczy co ma obsługiwać (i napięcie)

bo jak chciałem tym sterować przekaźnik do pompy 12V (dolewka) to też "głupiało" więc zamiast przekaźnika dałem "zwykły" tranzystor tip 120 i działa

Przekaźnik będzie załączać diody na 220v. Chyba jednak przekaźniki są walnięte... Na krótko (podając prąd bezpośrednio na cewkę) działają. Przestają działać gdy na cewki użyję jednej masy...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.