Skocz do zawartości

Historia edycji

katani

katani

15 minut temu, SlawwPmi napisał:

Witam wszystkich serdecznie planuję zrobić belkę dwa kanały w sumie mam dwa pytania czy na takiej płytce do montażu driverów muszą być zajęte trzy pola czy mogę tam zainstalować tylko dwa drivery ? I drugie pytanie czy zamiast widocznego na zdjęciu sterownika mogę wstawić ten najprostszy small led controller ? myślę że tak ale pytam dla pewności.

Możesz dać tylko 1 driver. One są tak połączone, że każdy działa w pełni niezależnie.

Odnośnie pytania drugiego - EDIT: Magu był pierwszy.

Moje pytanie:

Kończę składać lampę, niestety jedna nitka diod mi nie działa. Sprawdziłem płytkę i driver podłączając w to samo miejsce inną nitkę - wszystko działa, więc to nie driver/płytka.

Czy diody są połączone tak, że jak jedna się spali, to wszystkie wysiądą? Czy są jakoś  zmostkowane? Jeśli wadliwa dioda odpada, to muszę sprawdzić luty bo może coś gdzieś jest nie tak.

katani

katani

15 minut temu, SlawwPmi napisał:

Witam wszystkich serdecznie planuję zrobić belkę dwa kanały w sumie mam dwa pytania czy na takiej płytce do montażu driverów muszą być zajęte trzy pola czy mogę tam zainstalować tylko dwa drivery ? I drugie pytanie czy zamiast widocznego na zdjęciu sterownika mogę wstawić ten najprostszy small led controller ? myślę że tak ale pytam dla pewności.

Możesz dać tylko 1 driver. One są tak połączone, że każdy działa w pełni niezależnie.

Odnośnie pytania drugiego - EDIT: Magu był pierwszy.

Moje pytanie:

Kończę składać lampę, niestety jeden kanał mi nie działa. Sprawdziłem płytkę i driver podłączając w to samo miejsce inną nitkę - wszystko działa, więc to nie driver/płytka.

Czy diody są połączone tak, że jak jedna się spali, to wszystkie wysiądą? Czy są jakoś  zmostkowane? Jeśli wadliwa dioda odpada, to muszę sprawdzić luty bo może coś gdzieś jest nie tak.

katani

katani

6 minut temu, SlawwPmi napisał:

Odnośnie pytania drugiego - te płytki są dostosowane do odpowiednich driverów meanwell. Jak dasz inne drivery, to być może się da, ale będziesz musiał dodatkowo lutować jakoś.

Moje pytanie:

Kończę składać lampę, niestety jeden kanał mi nie działa. Sprawdziłem płytkę i driver podłączając w to samo miejsce inną nitkę - wszystko działa, więc to nie driver/płytka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.