Waldi Zgłoś Napisano 16 Września 2015 bo ryby zawsze robiły największe wrażenie,reszta to tło tak naprawdę ławica wielobarwnych ustników mmmm Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warlock Zgłoś Napisano 16 Września 2015 różnorodność gatunku trzymana w baniaku tj. coś pięknego. chetodon-y , centropygi, pomakantowate. duuużo koloru. Szkoda, że tak mało popularne w naszym kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 16 Września 2015 i sam fakt że takie akwarium nie jest zbytnio wymagające, oświetlenie może być znacznie mniejsze praktycznie tylko po to żeby było coś widać, a i Ryby nie należą do problematycznych jak Korale Twarde nie trzeba się zastanawiać będzie rosło czy nie będzie rosło, Ja również do Krewetek straciłem chęci bo z nimi też się myśli albo przetrwają albo nie z 12 Bałtyckich wpuszczonych w Lipcu zostały tylko dwie, z Pozostałych mam jeszcze Boksującą, stopniowo chciałem uzupełnić też o pozostałe jednak po wpuszczeniu Debeliusa, po pierwszej wylince już go nie widziałem, a Wapń jest w normie, Jodu nie stosuje diabli wiedzą co je tak wykasza Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Waldi temat bardzo interesujacy bede obserwowal .W tej chwili moje akwarium jest w trakcie przygotowania do przekladki.Pomalu zaczynam kompletowac graty do nowej banki.I tym razem stawiam na ryby,korale hmm........zawsze byly z nimi problemy zamalo tego za duzo tamtego i tak w kolo.A niestety jak kolega wyzej napisal korale to tlo przynajmniej dla mnie,zawsze podobala mi sie przestrzen i ryby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 17 Września 2015 ciekawe czy ktoś na stronie amazon coś już kupował? http://www.amazon.com/Instant-Reef-Artificial-Saltwater-Freshwater/dp/B00F7NEVI2 Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warlock Zgłoś Napisano 17 Września 2015 może takie http://www.zoofokus.pl/oferta/?wyniki-wyszukiwania,17&sPhrase=&iProducer=10&sPriceFrom=&sPriceTo= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Nie no panowie czegos takiego bym do akwarium nie wsadzil.Preferuje latwiejsze korale prawdziwe ,przynajmniej taki mam plan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Uważam że zbiornik FO to nie taka prosta sprawa ... do tego trzeba mieć zaplecze na szpital , kwarantanne itp. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Nie no panowie czegos takiego bym do akwarium nie wsadzil.Preferuje latwiejsze korale prawdziwe ,przynajmniej taki mam plan. nie nie tu nie chodzi o łatwiejsze korale ,bo takie to kazdy utrzyma w akwarium chodzi o to żeby te najpiękniejsze ryby nie zjadły nam tych najłatwiejszych korali może takie http://www.zoofokus....From=&sPriceTo= nie no to to już wogóle dramat jest Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Ja zauważyłem u siebie że jeśli koral posiada bardzo jasne fluorescyjne kolory to ustnik lub genius tego nie tyka a discosomy wykosiły wszystkie . Obecnie prowadzę testy z zoa Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Ja zauważyłem u siebie że jeśli koral posiada bardzo jasne fluorescyjne kolory to ustnik lub genius tego nie tyka a discosomy wykosiły wszystkie . Obecnie prowadzę testy z zoa Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka jakie ustniczki posiadasz? Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 17 Września 2015 chwilowo jednego - Pomacanthus semicirculatus oraz motylka Heniochus acuminatus ale do gwiazdki mam nadzieję że będzie pływało coś więcej np. Pygoplites diacanthus, Pomacanthus imperator, Pomacanthus navarchus , Zanclus cornutus , Forcipiger flavissimus Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Waldi temat bardzo interesujacy bede obserwowal .W tej chwili moje akwarium jest w trakcie przygotowania do przekladki.Pomalu zaczynam kompletowac graty do nowej banki.I tym razem stawiam na ryby,korale hmm........zawsze byly z nimi problemy zamalo tego za duzo tamtego i tak w kolo.A niestety jak kolega wyzej napisal korale to tlo przynajmniej dla mnie,zawsze podobala mi sie przestrzen i ryby. Jaką planujesz filtrację? mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 17 Września 2015 (edytowane) chwilowo jednego - Pomacanthus semicirculatus oraz motylka Heniochus acuminatus ale do gwiazdki mam nadzieję że będzie pływało coś więcej np. Pygoplites diacanthus, Pomacanthus imperator, Pomacanthus navarchus , Zanclus cornutus , Forcipiger flavissimus no to już ładna obsadka masz tam w zbiorniku jakiegoś ukwiała? Edytowane 17 Września 2015 przez Waldi (wyświetl historię edycji) Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 17 Września 2015 ja cały czas poluje na małego Pygoplitesa po prostu jest to świetna Ryba od zawsze mi się podobała a Navarchus wtedy pójdzie do kogoś innego i będzie to co od zawsze planowałem Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 17 Września 2015 (edytowane) qadri zakupiony z krabem ale już razem nie siedzą oraz zielony którego nazwy nie znam Edytowane 17 Września 2015 przez sito2300 (wyświetl historię edycji) Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 18 Września 2015 qadri zakupiony z krabem ale już razem nie siedzą oraz zielony którego nazwy nie znam i ustnik go nie skubie? Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murson Zgłoś Napisano 18 Września 2015 Jaką planujesz filtrację? mobilnie Filtracje planuje bardzo prosta tz.Dobry odpieniacz,siporax,troche skaly w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 18 Września 2015 Zielonego ukwiała nikt nie rusza a drugi ciągle wędruje Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 18 Września 2015 Bo to crybonopsis crasa on nie chodzi wogole chyba ze sie dzieli jeden z najbezpieczniejszych ukwialow Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sito2300 Zgłoś Napisano 18 Września 2015 Dziękuję za identyfikację Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Start 02-04-2015 ,akwarium 200x60x70cm szkło optiwhite 12mm 840l + sump 90l, Odpieniacz - ATI 250 POWER CONE , Lampa - 2xbelki LED SANRISE A015-90-W + 8 rury 80W ATI Obieg - Jebao DCT12000 ,Pompa cyrkulacyjna - Jebao 1x RW-20, 1xRW-15, 2xRW-8, Żywa skała - pochodzenie Indonezja – Bali – 100 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek28 Zgłoś Napisano 27 Września 2015 Witam właśnie jestem w trakcję przed na większe i po 4 miesiącach zdecydowałem że to ryby są bardziej dla mnie atrakcyjniejsze tym bardziej ze wcześniej było 700 litrów Malawi surowizna skały piach i pyszczaki☺ Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka Witam właśnie jestem w trakcie przesiadki na większe i po 4 miesiącach zdecydowałem że to ryby są bardziej dla mnie atrakcyjniejsze tym bardziej ze wcześniej było 700 litrów Malawi surowizna skały piach i pyszczaki☺Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach