Maciek J. Zgłoś Napisano 13 Września 2015 Witam, od jakiegoś czasu widzę, że coś się dzieje nie tak z moją Trachy. Kiedy się spompuje, widać, że coś wyrasta w jej ciele. Przypomina to trochę jakby mała Rurówka chciała się przebić na wylot. Widać na ciele Trachy., że tkanka jest lekko naruszona, ma inny kolor. Właściwie, to teraz widać już nawet czarny punkt w tym miejscu. Kiedyś te miejsce było zupełnie płaskie, a teraz jest lekko pionowe, jakby mały pancerzyk Rurówki. Koral funkcjonuje normalnie, pompuje się, je, ect. Ma ktoś jakieś pomysły, co to może być, jak z tym sobie poradzić, i jak to się odbije na zdrowiu korala? Poniżej zdjęcia omawianego przykładu. Dzięki i pozdrawiam, MacieJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Up! Naprawdę, nikt nie jest w stanie pomóc, żadnych podobnych doświadczeń? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, jako, że to moja ulubienica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 20 Września 2015 poczekaj aż to coś urośnie, bo na razie nie wiele widać Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 20 Września 2015 może się dzielić jak wygląda od spodu nie ma tam jakiegoś osiadłego ??? Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 20 Września 2015 No, właśnie od spodu te miejsce jest czyste, w ogóle od spodu nic jej tam nie przeszkadza. No, nic, w takim razie odpuszczam sobie zmartwienia, póki co. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 20 Września 2015 tak sobie jeszcze przypomniałem chociaż trochę strzelam, że kiedyś widziałem jak w ten sposób wykluwa się porites. https://www.google.pl/search?q=christmas+tree+worm&safe=off&client=opera&hs=hhn&biw=1280&bih=702&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMItfyyoL-GyAIVB51yCh05SAV7 Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Pytanie, czy to możliwe na Trachy.? Jeśli tak, nie obraziłbym się. Koniec końców, chciałbym aby wciąż cieszyła się jak najlepszą kondycją, jak to było do tej pory. Za jakiś czas pochwalę się, jaki jest 'finał', tak w razie'W', dla potomnych. Edytowane 20 Września 2015 przez Maciek J. (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek J. Zgłoś Napisano 16 Października 2015 Mała aktualizacja. Na obecną chwilę wygląda to tak. Ktoś jest może w stanie zrobić rozpoznanie i zasugerować jakieś działania...lub ich brak? Zauważyłem też, że jeden Błazen podskubuje trochę tę Trachy. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach