iksmat Zgłoś Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Witam! Mam istną plagę Eurythoe. Największy ma chyba ze 20 cm, i wszędzie jest sporo małych. Czy jest na nie jakiś sposób? Dziękuję. Ps: Gość wygląda tak: (foto z neta bo mój wychodzi tylko nocą i ciężko jest zrobić dobre zdjęcie telefonem). Edytowane 16 Września 2015 przez iksmat (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Podobno tylko czarne są szkodliwe. Ja bym wyłowił tylko te największe żeby z baniaka nie wyszły w nocy ;-) a reszta niech sobie "drąży" skały. Na początku wywalałem każda sztukę w obawie przed kontaktem ale teraz nic nie robię a skałę przekładam w rekawiczkach. Łapałem szczypcami w nocy jak wyłaziły ze skały. Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iksmat Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Aha, dzięki. Naprawdę jest ich sporo i wzszędzie się wciskają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Krewetka boksująca je załatwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Te co wyjdą z dziur eksmituj ... tylko w taki sposób zapanujesz nad plagą. Są pożyteczne ale nie w nadmiarze. Lepiej ich w ogóle nie mieć nić mieć w naddatku. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegeye Zgłoś Napisano 16 Września 2015 A po co je usuwac? Zjadaja resztki i brudy..... to czyściciele skały. Usuwaj dalej a po woli skała się pozapycha z czasem a potem będzie kolejny post o rany korale padają....nie wiem dlaczego, PO4 0,0 na Salifercie....8-) Cytuj Panelowe 148 l. (82/47/47 - 15cm panel boczny). Miniflotor AM, Tunze 6025 w obieg, Koralia 4 cyrkulacja. 6x 24W T5 ATI w obudowie DIY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom_Killer Zgłoś Napisano 17 Września 2015 Mi niestety wlazł do ukwiała podczas karmienia i wyciągnął z niego więcej niż jedzenie. Jak złapałem go palcami to dwa dni miałem spuchnięte bo jakieś drobne włoski powbijały mi się z niego w paluchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach