Norx Zgłoś Napisano 17 Września 2015 witam Od jakiegoś czasu całkiem przez przypadek stałem się posiadaczem korala Echinophyllia. Latam z nią po całym akwarium, staram sie wybierać miejsca z małym ruchem wody, ale jak z oświetleniem? czy postawić ją pod samym oświetleniem, czy może nieopodal Euphyllia i Caluestra, jeśli im pasuje to może i jej? Widać jej malutkie zielone polipy ale no są maluczkie. W nocy z kolei nic nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 17 Września 2015 u mnie jest w sporym przepływie ale na dnie zbiornika,co do polipów to u mnie nie wypuszcza w ogóle a przyrosty ma spore Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 18 Września 2015 Najlepiej czuje się w miejscu zaciemnionym, choć rośnie też tam gdzie jest dużo światła - ale potrzebowała czasu żeby się przystosować do tego Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 18 Września 2015 u mnie jest w sporym przepływie ale na dnie zbiornika,co do polipów to u mnie nie wypuszcza w ogóle a przyrosty ma spore widocznie sa rozne gatunki, mam fioletowy egzemplarz i w nocy wypuszcza 3-4cm polipy, jest mega agresywna, kiedys przy porzadkach postawilem obok niej auphylie to przez noc niezle ja popalila u mnie jest w umiarkowanym swietle i przeplywie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach