Gość Zgłoś Napisano 19 Września 2015 Nie jestem pewien ale wydaje mi się że kupując przez internet od osoby prywatnej również przysługuje 14 dniowy okres na zwrot bez podania przyczyny. Wystarczy napisać oświadczenie o odstąpieniu od umowy i przesłać mailem. Odsyłacz towar a sprzedawca w ciągu kolejnych 14dni powinien oddać ci pieniądze. To oczywiście teoria, w praktyce zapewne może być różnie:) dostał rachunek i gwarancję/rękojmię ? nie - więc nie ma podstaw prawnych - zostaje dobra wola za to gdyby kupował np przez allegro ... i nie było by zaznaczone w aukcji że nie ma zwrotów a towar jest uszkodzony - to inna "bajka" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 19 Września 2015 Ale towar nie jest uszkodzony to jest tylko troche rdzy - to nie jest nowy sprzet tylko uzywany za 380zl o ile pamietam wszystko chodzi. Moim zdaniem wystarczy wymienic srobki i koniec tematu chyba to nie takie trudne i drogie? Wedlug mnie lampa powinna swiecic a to jest "pier**la" co innego jak by dioda byla wypalona. Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach