topmar Zgłoś Napisano 13 Marca 2016 quadri to efekt wymiany z babek kopiacych podeslij fotki chetnie zobacze jak teraz wyglada baniak ostatnio mialem mala "tragedie" zapomnialem zakrecic wody... i poszlo jakies 40-50l za duzo slodkiej... efekt 2 acry lekko stracily od spodu tkanke jutro bedzie juz automatyczna dolweka... i byc moze cos nowego jeszcze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 witam.no baniak coraz ładniejszy a jakie tu światełko masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misyo Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 Hej, Czy mógłbyś napisać coś więcej o sprzęcie który masz oraz zrobić fotke SUMPa i podać jego wymiary? Mam podobne akwa i chętnie bym skopiował co nie co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 14 Marca 2016 p@weł: ATI 6x80w (3 biale 3 niebieskie) Misyo: Akwarium 200x60x60, sump 120x50x50 (tak wyglada - stara fotka) odpieniacz - bk 200 deluxe, Cyrkulator - jebao rw 20 obieg - newa jet 6000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 niestety dopadla mnie plaga... wyjasnilo sie dlaczego montipora superman tracila tkanke... slimaki nagoskrzelne :/ Dzis wszystkie montipory zaliczyly kapiel w Coral Protec...zobaczymy co dalej... Trafily tez do baniaka nowe acry i para mandarynow... mam nadzieje ze sie dogadaja z Pseudochromis fridmani, hexataenia i chrysusem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 Pokaż te nowe cukierasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 16 Marca 2016 dzis niestety nie udalo mi sie juz strzelic foty, ale moze jutro sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) nowosci w akwa;) montipora sunset ktora powoli zaczyna sie wybarwiac Edytowane 20 Marca 2016 przez topmar (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Derdziu Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Witaj, na jednym z Twoich zdjec widze Halichoeres leucoxanthus czy go czasami nie pomyliles z chrysusem? A w ogóle jak ta ryba u Ciebie sie zachowuje bo zastanawiam się nad nia bo chrysusa nie mogę nigdzie dostac. Miałem albo mam ten sam problem co Ty ze slimakami. Dlatego poszukiwania chrysusa bo ponoc na to dziadostwo dobry. Six line wpuscilem do zbiornika i slimakow poki co nie widzę ale tez odssysalem je. Pozdrawiam Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 23 Marca 2016 Derdziu, tak masz racje to Halichoeres leucoxanthus. A rybka bardzo fajna. Plywa po calym akwarium jest widoczna przez caly dzien... a wieczorem zakopuje sie do piachu:) czasem cos "zaryje" w piasku. Montipory zostaly juz 3 razy co 3 dni wykapane Coral Protec. Efekt slimakow narazie brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 23 Marca 2016 Obydwie babki pozdrawiają quadriego Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 23 Marca 2016 hehe dzieki:) quadri ma sie calkiem niezle wcina krewetki koktajlowe az milo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2016 kilka nowych fotek.. tym razem rybcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2016 kilka nowych nabytkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 a taki jest uklad nowej skaly teraz walcze z dino :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanPa Zgłoś Napisano 3 Maja 2016 Piękne podobny projekt ciągnę tak że dodaje do obserwowanych Cytuj Akwarium:150x80x70h sump:100x70x40h Lampa:hybryda TC 6xT5 + LED 120W,Odpieniacz TC 200,Jetcode 12000 ,XF150 Gyre,Refugium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
topmar Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Po sporawej nieobecnosci... i walce z dino/cyano na szczescie wygranej i ustabilizowaniu sie juz parametow przyszla pora na kilka fotek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach