Skocz do zawartości
Vahiro

Chinol(WiFi) z ebaya opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, chcialbym zapytac czy ktos z Was posiada ta konkretna lampe z ebay'a. Jakie odczucia?

http://www.ebay.com/itm/WIFI-Dimmable-165W-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-Fish-Tank-Reef-Coral-Lamp-/201332405274?hash=item2ee058b41a

OGLĄDAMY AKWARIUM

Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym

Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus

Odpieniacz: Deltec SC 1455

Obieg: Jebao DCT 6000

Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8

Filtracja biologiczna: DSB + Refugium

b176b2af91df13f8f85b2807ab712d5eu1271a1116.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płacisz 30-50 USD za samo wifi. Nie wiem czy to jest warte swojej ceny - jeśli nie przeszkadza Ci ustawianie potencjometrami jakie są wbudowane w lampe to bym kupił identyczny model bez wifi kosztuje 100 USD bez cła/VAT i z darmową wysyłką.

Co do samych opinii - 3 u mnie czekają na montaż nad nowym zbiornikiem wrzuce potem fotki jak to się pali(ale niestety bez wody, na sucho)

Acropolis 800L ++ na ZEOVIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie lampa musi byc sterowana przez wifi/komputer bo zalezy mi na tym abym mogl ustawic wschody i zachody.

Przyzwyczailem sie do wieczornego ogladania akwarium przy diodach RB i jakos nie wyobrazam sobie akwarium bez tego a reczne ustawianie codziennie raczej odpada :)

Prosze wrzuc foty. Ja osobiscie bede potrzebowal 2 takich lamp na 360l (mam nadzieje ze starczy). A co do cla i vat to wysylka jest z magazynu w niemczech wiec clo i vat chyba nie jest naliczane. Jezeli sie myle to mnie poprawcie ;)

OGLĄDAMY AKWARIUM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś takiego, punkty które wybierasz to skoki lampy, brakuje płynnego przejścia między nimi, a możesz chyba tylko 24 punkty ustawić. Tak to sterowanie spoko. Z tego co wiem to diody mogą zrobić jakie chcesz i robią w standardzie w 2 kolorach (czarne białe). Ogólnie lampka ok. Poproś o oprogramowanie i sam przetestuj na telefonie :)

Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprogramowanie widziałem 24 sekwencje można ustawić. Ale to starczy. Głównie zależy mi na powolnym wyciemnianiu wieczorem. Rozpalać się może np w 3 krokach (teraz tak mam, rozpala się 1h przed moim powrotem do domu z pracy żeby korale zdążyły się napompować :)) a w 20 wygaszać aby w miarę powoli z pełnego "słońca" robił się niebieski zachód i dobranoc.

Zastanawiam się też czy diody warm white użyte w lampie mają coś konkretnego na celu np ogrzanie widma światła i wyciąganie kolorów? Sprawdza się to?... Do tego diody purple... zakładam że po prostu tak napisali a tak naprawdę to diody UV.

OGLĄDAMY AKWARIUM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wersję bez wifi, fotki możesz zobaczyć w moim temacie w dziale nasze akwaria.

Wstępne obserwacje po miesiącu:

1. Białego można ustawić max. 40-50% później żółto strasznie

2. Przy ustawieniu niebieskie 100% białe 40% seriatopora hystrix w połowie wysokości zbiornika ma mega przyrosty, a stylo na dnie też ma białe przyrosty

3. Bliki jako takie są

4. Kolor światła moim zdaniem znacznie niestety ustępuje porządnemu zestawowi T5 niestety, a co do wybarwienia koralowców wypowiem się za jakiś miesiąc, ale to kwestia gustu...

5. Wentylatory fabryczne mają wysokie obroty przez co lampa bardzo głośno szumi - ja wymieniłem przed powieszeniem.

Za cenę 100$ za wersję podstawową z przesyłką z magazynu DE wszystkie wady przestają mieć znaczenie :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.